ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги ФОП, які застосовують загальну систему оподаткування

Дата: 16.11.2015 15:26
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

Тульчинське відділення немирівської ОДПІ нагадує фізичним особам - підприємцям, які застосовують загальну систему оподаткування, що вони формують і подають до фіскальних органів звіт з ЄСВ самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом.
Це передбачено пунктом 2 розділу ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну України від 14.04.2015 № 435.
Звітним періодом є календарний рік. Звіт подається за формою згідно з табл. 1 додатка 5 (п.10 розділу ІV Порядку №435).
Базою нарахування єдиного внеску для платників податків на загальній системі оподаткування (крім фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування) є сума доходу (прибутку), отриманого від діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, в якому отримано дохід (прибуток).
Пунктом 12 розділу ІІ Порядку №435 передбачено, що фізичні особи – підприємці зобов’язані подавати звіт незалежно від ведення підприємницької діяльності оскільки додаток 5 до Порядку містить відомості, що накопичуються в базах даних персоніфікованого обліку та за якими обчислюється страховий стаж.
За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо єдиного внеску, подання недостовірних відомостей, що використовуються в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, іншої звітності та відомостей, передбачених Законом про ЄСВ, платники єдиного внеску, зокрема фізичні особи – підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, несуть фінансову (510 грн) та адміністративну відповідальність (170 грн.).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь