ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ!

Дата: 15.05.2019 16:07
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Управління соціального захисту населення повідомляє про зміни в призначенні житлової субсидії.

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848 (зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 17.04.2019 №373) (далі – Положення) усім діючим субсидіантам, які не матимуть заборгованості за житлово-комунальні послуги, у травні автоматично буде проведено перерахунок житлової субсидії на неопалювальний період.

З травня видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку чи через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії – через Ощадбанк.

Станом на 1 травня 2019 року субсидією на житлово-комунальні послуги користувалися - 8100 сімей.

Заяву та декларацію про доходи необхідно повторно надавати – 3185 одержувачам житлової субсидії, які є:

  • орендарями житла - 9 сімей;
  • внутрішньо переміщеними особами – 3 сім’ї;
  • субсидію оформляли не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в приміщені осіб - 1796 сімей;
  • в складі сім’ї мають особу працездатного віку, у якої відсутні доходи або вони менше мінімальної заробітної плати (4173,00 грн.) - 767 сімей;
  • мають зміну у складі сім’ї зареєстрованих у житловому приміщені;
  • протягом опалювального сезону було призначено субсидію в розмірі 0,00 грн. (обов’язковий платіж сім’ї перевищує розмір плати за житлово-комунальні послуги) - 590 сімей.

Особам які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

У разі отримання Управлінням інформації про заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг (за даними управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг) простроченою понад один місяць, управління переводить одержувача житлової субсидії з готівкової форми виплати житлової субсидії на безготівкову.

  • При цьому, якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн., така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.
  • За бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої до управління соціального захисту населення, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Для призначення житлової субсидії з травня 2019 року будуть враховуватися доходи за період:

  • пенсія за березень 2019 року – для пенсіонерів;
  • доходи за період з 01.07.2018 по 31.12.2018 – для працездатних осіб.

Виплата субсидії у готівковій формі за довіреністю

Постановою № 373 внесено зміни до пункту 18 6 Положення, якими врегульовано питання виплати житлової субсидії у готівковій формі АТ “Ощадбанк” представнику одержувача за довіреністю, яка оформлена відповідно до частини четвертої статті 245 Цивільного кодексу України.

Така довіреність має бути видана на працівника територіального центру соціального обслуговування, зразок підпису якого посвідчує керівник структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, та оформлена на офіційному бланку організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на стаціонарному лікуванні, або за місцем його проживання. Підписується довіреність керівником (начальник, директор, голова, головний лікар тощо) цієї організації (навчальний або лікувальний заклад, житлово-експлуатаційна організація, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний кооператив тощо) та скріплюється печаткою організації (за наявності).

Зміни в порядку надання субсидій

Надано право комісіям призначати житлову субсидію домогосподарствам:

- які мешкають у житловому приміщенні, опалювальна площа якого перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку, якщо у складі домогосподарства є особа з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, яка пересувається на візках і яку забезпечено цим житловим приміщенням за рахунок державного чи місцевого бюджету;

- якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів, але вона перебуває у місцях позбавлення волі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь