ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги платників податку на нерухоме майно!

Дата: 30.08.2017 12:52
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

На численні звернення громадян з приводу отриманих або не отриманих податкових повідомлень-рішень про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для оптимізації роботи з адміністрування зазначеного податку повідомляємо.
У разі, якщо платнику податку не надійшло податкове повідомлення - рішення про сплату податку або надійшло, але з виявленими розбіжностями, відповідно до пп.266.7.3 ПКУ власник нерухомості має право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:
- об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
- розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
- права на користування пільгою із сплати податку;
- розміру ставки податку;
- нарахованої суми податку.
Якщо ж при звірці виявляються розбіжності між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, орган фіскальної служби за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить протягом 10 робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним) (п.3 гл.9 розд. ІV Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 07.04.2016 №422).
Для тих громадян, які отримали податкові повідомлення – рішення та згідні з сумами податку, нарахованого контролюючими органами, інформуємо, що 29 серпня граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Нагадаємо, що податкове зобов’язання за звітний рік з вказаного податку сплачується фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення за місцем розташування об'єкта оподаткування (пп.266.10.1 ПКУ).
Наразі, громадяни мають можливість сплатити податок у сільській (селищній) місцевості через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад, за квитанцією про прийняття податків.
Щодо відповідальності за несплату податку повідомляємо наступне. Якщо сума грошового зобов’язання розраховується органами фіскальної служби, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому ПКУ (п. 54.5ПКУ).
Додамо, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу, передбаченого в п.126.1 ПКУ. Тобто, при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу, а при затримці більше 30 календарних днів, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми такого боргу.
Підсумовуючи викладене, Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ запрошує власників нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, в яких відсутнє право на пільгу та які не отримали податкові повідомлення – рішення або отримали їх з розбіжностями завітати до Центру обслуговування платників та пред’явити оригінали документів щодо об’єктів нерухомості, які знаходяться у їх власності, для проведення звірки.
Громадяни можуть звернутись за телефоном: 2-24-54, або відвідати Центр обслуговування платників (вул. М.Леонтовича,51) вікно №2

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь