ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома сільськогосподарських товаровиробників!

Дата: 27.07.2015 14:11
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Листом ДФС України від 16.07.2015 №25910/7/99-99-15-02-01-17 «Про оподаткування дивідендів сільськогосподарських товаровиробників» надано роз’яснення щодо порядку сплати авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів державними унітарними підприємствами – сільськогосподарськими товаровиробниками, які є платниками єдиного податку IV групи.

Так, державні унітарні підприємства - сільськогосподарські товаровиробники, які застосовують четверту групу спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності у разі прийняття рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), зобов’язані нарахувати та вносити до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток у порядку, визначеному п. 57.11.ст.57 Кодексу. Винятків щодо несплати авансового внеску, передбаченого п.п. 57.11.2 п.57.11.ст.57 Кодексу, для юридичних осіб – сільськогосподарських товаровиробників Кодексом не передбачено.

Разом з тим, враховуючи положення п.п.57.1 .5 п.57.1 ст.57 Кодексу стосовно того, що авансовий внесок з податку на прибуток, сплачений у зв'язку з нарахуванням/сплатою дивідендів, є невід'ємною частиною податку на прибуток, у разі встановлення контролюючим органом факту несплати або несвоєчасної сплати податкового зобов'язання з податку на прибуток, у тому числі з авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів тягне за собою накладення на платника податків штрафу у порядку ст. 123 Кодексу та пені у порядку ст. 129 Кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь