ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома співвласників багатоквартирних будинків

Дата: 09.08.2018 13:53
Кількість переглядів: 262

Тульчинське відділення ПАТ «ВІННИЦЯГАЗ» інформує, що наказом Міненерговугілля від 10.05.2018 № 250, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30 травня 2018 р. № 646/32098 визнано таким, що втратив чинність, наказ Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30 липня 1997 року № 35 «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02 жовтня 1997 року за № 451/2255, на підставі якого ПАТ «Вінницягаз» виконувало технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання та їх випробування на щільність в житлових багатоквартирних будинкам м. Вінниці та Вінницької області.
Крім того, 26.07.2018р. набула чинності постанова НКРЕКП № 691 від 12.07.2018р., якою затверджено зміни до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2018р. № 2494. Згідно вказаних змін, технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку здійснюється на умовах договору, укладеного між співвласниками/особою, уповноваженою на це співвласниками, і суб'єктом, що має право на виконання таких робіт.
При цьому види робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках та здійснюється виключно Оператором ГРМ, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в нафтогазовому комплексі, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
Відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 травня 2015 року № 285, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 08 червня 2018 року за № 674/27119, у випадку незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку розподіл природного газу припиняється.
Таким чином, з 01.08.2018р. ПАТ «Вінницягаз» припиняє виконання зазначених вище видів робіт на безоплатній основі і переходить на виконання цих робіт на умовах вільного ринку на договірних умовах, в зв’язку із чим, керуючись нормами Кодексу газорозподільної системи та Правилами безпеки систем газопостачання України, Товариством розпочата компанія із укладення договорів на проведення технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання із співвласниками/особою, уповноваженою на це співвласниками.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь