ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Вінницької області з робочою поїздкою прибув Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі

Дата: 27.01.2015 15:52
Кількість переглядів: 293

Свій візит на Вінниччину Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі розпочав з офіційної зустрічі з керівниками області та міста.

Вітаючи урядовця на Вінницькій землі, голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник відзначив, що область має гарні традиції та потужний потенціал, відтак інформував про результати функціонування медичної галузі регіону.«До 1 січня 2015 року Вінниччина була у пілотному проекті щодо реформування системи охорони здоров’я. Це дало можливість суттєво покращити матеріально-технічну базу медичних закладів, особливо первинної ланки. Проводилася робота і на вторинному та третинному рівнях, і ми фактично підійшли до формування госпітальних округів. І якщо у зміцненні матеріальної бази ми, безумовно, вбачаємо позитив, то до організаційної складової та системи надання людям послуг є чимало питань, особливо по місту Вінниці», - зауважив керівник регіону Анатолій Олійник.

Очільник Вінниччини також повідомив, що минулоріч попри всі труднощі, були повністю завершені будівельні роботи по Центру екстреної медицини та медицини катастроф, область вже отримала необхідне обладнання і готується до запуску об’єкту в експлуатацію на повну потужність. Крім того, зазначив Анатолій Олійник, з 2015 року на Вінниччині реалізуватиметься проект Світового банку по створенню регіонального лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.

Водночас голова облдержадміністрації порушив і проблемні питання, з якими входить галузь у новий рік. Це і необхідність законодавчого врегулювання питання фінансування закладів охорони здоров’я вторинного рівня у зв’язку із закінченням терміну дії закону про реформування галузі, і вирішення проблем з фінансуванням залізничних лікарень, і необхідність завершення усіх робіт, забезпечення обладнанням та введення в експлуатацію хірургічного корпусу обласної лікарні ім. Пирогова, і питання перспектив створення університетської клініки як практичної бази для Вінницького національного медичного університету.

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, у свою чергу, запевнив, що політика Міністерства полягатиме у відкритості спілкування та готовності допомогти у вирішенні проблемних питань на місцях. Відтак інформував про подальші плани відомства у питаннях розвитку медичної галузі.

Урядовець, зокрема, відзначив, що готується новий закон про продовження пілотного проекту у визначених областях, адже у ході його реалізації було чимало зроблено в організації охорони здоров’я. Тож для регіонів, які були у процесі реформування, буде значно легше проходити наступні етапи перетворень.

«Ми не будемо змінювати загальну концепцію, а прямуватимемо в тому ж напрямі. Що вдалося – будемо допомагати, щоб стало краще, а де є проблеми – намагатимемося їх виправити», - зауважив Олександр Квіташвілі.

Водночас Міністр охорони здоров’я акцентував увагу на необхідності зміни системи фінансування галузі, що дало б можливість закладам медицини легально заробляти кошти та вкладати їх у зміцнення інфраструктури. І саме ця фінансова складова є, за словами урядовця, останнім етапом, який залишилося пройти тим областям, які брали участь у пілотному проекті.

Олександр Квіташвілі підтримав ідею створення університетської клініки, підкресливши, що така практика є обов’язковою умовою для належної медичної освіти. А також зазначив, що планує зустріч з Міністром інфраструктури стосовно питання фінансування і подальшого функціонування залізничних лікарень.

По завершенню офіційної зустрічі з керівниками області та міста, Міністр охорони здоров’я України відбув до Вінницького національного медичного університету, де відбудеться зустріч з медичною та науково-педагогічною спільнотою області. У рамках візиту Олександр Квіташвілі відвідає також лабораторію особливо небезпечних інфекцій ДУ «Вінницький обласний лабораторний Центр Державної санітарно-епідеміологічної служби України у Вінницькій області», ознайомиться з роботою Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Міністерства оборони України та огляне Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 міста Вінниці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь