ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Доходи від двох роботодавців необхідно декларувати

Дата: 25.02.2015 11:17
Кількість переглядів: 258

Але не всім громадянам, а лише тим, які в минулому році отримували заробітну плату у зв'язку з трудовими відносинами та виплати за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів, загальна сума яких перевищила 146160 гривень (120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року).
Податок з таких виплат в минулому році вже сплачений, проте декларування доходів пов’язано із застосуванням двох ставок оподаткування: 15% ПДФО (до місячного доходу, що не перевищує 10 мінімальних зарплат) та 17% (до доходу, що перевищує вказану суму).
Громадяни мають обов’язково до 1 травня 2015 року подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем реєстрації (згідно з паспортними даними).
До Декларації необхідно подати додаток №7 «Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб згідно з пп. «є» п.176.1 ст.176 розділу IV Податкового кодексу України».
У вказаному додатку здійснюється перерахунок податку із задекларованої річної загальної суми оподатковуваних доходів у такому порядку:
- задекларована річна загальна сума оподатковуваних доходів зменшується на фактично нараховані (утримані) протягом звітного року податковими агентами суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на суму наданої платнику податку податкової соціальної пільги (за її наявності);
- із зменшеної суми: 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 р. – 146160 гривень), оподатковуються за ставкою у розмірі 15 відсотків, решта суми – за ставкою у розмірі 17 відсотків.
Далі нарахований податок зменшується на суму вже сплаченого в минулому році податковими агентами ПДФО. Позитивна різниця ПДФО підлягає сплаті до бюджету до 1 серпня 2015 року.
Пам’ятку щодо заповнення декларації за такими видами доходів розміщено на веб-сторінці ГУ ДФС у Вінницькій області.
Подати декларацію про майновий стан та доходи можна в один із способів, обравши для себе найзручніший:
- особисто або уповноваженою на це особою;
- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- або за допомогою мережі Інтернет, заздалегідь отримавши ключ електронного цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.
Слід зазначити, що в минулому році до податкових інспекцій Вінницької області громадянами, які отримали доходи від двох або більше податкових агентів, подано 471 декларацію про майновий стан та доходи на загальну суму доходу 124,4 млн. грн. та додатково сплачено 173,2 тис. грн. податку.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь