ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дошкільна, шкільна освіта і збереження здоров’я дітей

Дата: 10.09.2013 08:53
Кількість переглядів: 347

В нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України» особлива увага зосереджена на питаннях зміцнення здоров’я та сприяння фізичному та інтелектуальному розвитку молодого покоління Української держави.
Упродовж 2013-2014 навчального року освітні потреби дітей шкільного віку Тульчинського району задовольняють 34 загальноосвітні навчальні заклади. Загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. – 19, з них шкіл інноваційного типу: гімназія - 1, ліцей - 1, загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів – 13, загальноосвітніх шкіл І ступеня – 2. Переважну більшість загальноосвітніх закладів складають школи І-ІІІ ст.
Кількість учнів, які приступили до навчання, нараховується - 4660, першокласників – 521 учень.
Забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти, виховання здорової, компетентної особистості стали визначальними пріоритетами дошкільної освіти в рамках реалізації нової редакції Базового компонента дошкільної освіти - Державного стандарту дошкільної освіти.
В районі функціонує 26 ДНЗ на 1672 місця, де виховується 1715 дітей. У порівнянні з попереднім роком охоплення дітей віком від 3 до 6 років зросло з 79 % до 92 %.
Найвищий відсоток охоплення дошкільною освітою у м.Тульчині, смт. Кирнасівка, с.Клебань, с.Суворовське, с.Нестерварка.
16 ДНЗ здійснюють освітню діяльність на території, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Наразі вирішуються питання щодо відкриття 2-х ДНЗ на базі Холодівської та Копіївської ЗШ І-ІІ ст., що дозволить збільшити даний показник до 92,5 %.
До слова, 469 дітей отримали дошкільну освіту, що склало 88,9 %. Таким чином, діти 5-річного віку 100 % підготовлені до навчання в школі.
З 2012 -2013 навчального року увійшов в дію новий Державний стандарт початкової загальної освіти, з 2013-2014 н.р. розпочинається поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти і нових навчальних програм з усіх базових дисциплін.
Серед основних новацій - вивчення двох іноземних мов, інформатики, посилення використання здоров’язбережувальних технологій, починаючи з 5-го класу.
З нового навчального року учні 2 класу вивчатимуть основи інформатики. На сьогоднішній день проблемою є оновлення парку комп’ютерної техніки. Даний предмет в районі викладають 17 вчителів інформатики та 15 вчителів початкових класів.
Проблема, що потребувала вирішення, розв’язана шляхом проведення на базі МНВК курсової підготовки для вчителів початкових класів, які з 2013-2014 навчального року знайомитимуть другокласників із новим предметом. Курси були проведені за програмою ВОІПОПП.
Забезпеченість підручниками для впровадження Державного стандарту учнів 5 класів складає 100 % та 1-х і 2-х класів – 100 %.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь