ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Доступна, якісна й сучасна дошкільна освіта на Вінниччині

Дата: 27.09.2013 12:26
Кількість переглядів: 314

Саме це питання стало темою обговорення «круглого столу», який відбувся 26 вересня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Перший заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Чорна детально ознайомила учасників "круглого столу" зі станом забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти у Вінницькій області в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів.
Значну увагу учасниками заходу було приділено актуальному питанню щодо створення можливостей отримання дошкільної освіти через відкриття навчально-виховних комплексів. Так, на сьогоднішній день на Вінниччині функціонує 763 дошкільні навчальні заклади, в яких виховується понад 53 тис. дітей. Дошкільною освітою в області охоплено 93,2% дітей віком від 3 до 6 років. Підготовкою до навчання в школі охоплено майже 100% дітей шостого року життя.
З метою створення сприятливих умов для фізичного, інтелектуального і духовного розвитку дітей в області функціонує 122 навчально-виховні комплекси «Загальноосвітня школа - дошкільний навчальний заклад». Рішенням 6 сесії обласної Ради 6 скликання від 15.07.2011року «Про сучасний стан та перспективи розвитку системи дошкільної освіти Вінницької області» передбачено план розширення мережі дошкільних навчальних закладів до 2016 року. У 2012 році відкрито 35 ДНЗ, у 2013 році – 17 ДНЗ.
Присутні на зустрічі керівники навчально-виховних комплексів, фахівці освітньої галузі, представники громадських організацій, які опікуються проблемами молоді та їхнього розвитку, соціальні педагоги мали змогу ознайомитись із досвідом організації навчально-виховного процесу в навчально-виховних комплексах Барського та Літинського районів. Учасники засідання обговорили проблемні питання надання дошкільної освіти, висловили думки щодо можливостей співпраці адміністрацій навчальних закладів, громадських організацій, органів державної влади з метою покращення матеріально-технічної бази закладів, умов та якості навчання і виховання дітей.
Окрему увагу було приділено проблемам дітей та молоді з функціональними обмеженнями під час навчально-виховного процесу дошкільної освіти. Зокрема, в області проводиться значна робота щодо розвитку інклюзивної освіти, починаючи з дошкільного віку.
На останок перший заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Чорна подякувала всім за співпрацю та відкритість на шляху досягнення спільної мети - забезпечення доступу кожної дитини області до дошкільної освіти з урахування вимог соціальних ініціатив Президента України з питань розширення мережі дошкільних навчальних закладів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь