ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дружина Глави держави взяла участь у відкритті сьомого сезону вінницького Фонтану

Дата: 03.05.2017 10:54
Кількість переглядів: 211

29 квітня, найбільший у Європі Фонтан «Roshen» відкрив свій сьомий сезон роботи. Цього року він починає свою роботу «Струнами свободи» з нагоди 100-річчя Української революції. Адже Указом Президента України Петра Порошенка 2017 рік оголошено роком Української революції 1917-1921 років.
Вітаючи усіх вінничан та гостей міста з цією приємною подією, Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко зазначила: «Це чудова нагода згадати наших великих українців – Грушевського, Винниченка, Скоропадського, які ще століття тому визначили головний національний орієнтир для українського народу – самостійна і незалежна держава. На початку ХХ століття ми втратили шанс постати незалежній Україні через брак внутрішньої єдності та політичні чвари. І натомість отримали 70 років жорстокої диктатури, яка забрала життя мільйонів українців».
Марина Порошенко зауважила, що сьогодні ми маємо щастя жити в незалежній та європейській державі. «Але ми повинні пам’ятати уроки історії, і в єдності будувати сильну Україну» , - підкреслила дружина Глави держави.
Участь у відкритті цьогорічного сезону взяли військові, які захищали Україну від російської агресії на Донбасі, а зараз проходять медичну реабілітацію у Вінницькому клінічному військово-медичному центрі Центрального регіону, родини загиблих воїнів АТО, а також депутат Верховної Ради України Вікторія Сюмар, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій голова обласної Ради Анатолій Олійник, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.
Вітаючи десятки тисяч вінничан і гостей міста Валерій Коровій зазнчив: «Ми живемо у непростий час, є багато проблем. Але це історичний час, час великих змін і усвідомлення кожного з нас власної причетності до долі майбутнього нашої європейської країни, в якій житимуть наші діти та онуки. Дуже символічно, що 100 –річчя Української революції ми відзначаємо на вінницькій землі, в центрі Поділля. Історія Української революції пов’язана з дуже багатьма драматичними сторінками. Вінниччина двічі була столицею Української Народної Республіки, і ми пам’ятаємо ті непрості роки, які, в значній мірі, обумовлені тим, що в нас у державі не було єдності. Тому сьогодні ми повинні розуміти, що лише в єдності сила і запорука нашого поступу вперед».
Слова вітання висловили голова обласної Ради Анатолій Олійник та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.
Під час церемонії відкриття присутні поринули у події 100-річної давнини й побачили, як діди та прадіди виборювали свободу для своєї держави. Події 1917-1921 представлені в театралізованій композиції «Українське військо» продемонстрували, що Українська революція була загальноукраїнським явищем та вершиною національно-визвольної боротьби й відродження української нації.
Концертна програма цьогорічного відкриття сезону роботи фонтану представлена найкращими хітами українського виконавця Арсена Мірзояна та українського електронного музичного гурту ONUKA.
Найочікуванішою миттю вечора став запуск Фонтану «Roshen» з українською патріотичною програмою «Хвилі рідної душі».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь