ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Екологічне майбутнє району

Дата: 03.04.2014 13:28
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

Реалізація на території Тульчинського району ряду українсько-швейцарських проектів програми DesPro переконують нас в ефективності такого формату вирішення місцевих проблем, але суспільно-політичні події 2013 – 2014 років призупинили ці позитивні тенденції. Про припинення такої співпраці не може бути й мови, однак певні труднощі, насамперед пов’язані з обмеженим фінансуванням, існують.
Про все це йшлося на засіданні Координаційного комітету по реалізації Стратегії інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами (ІПТПВ) в Тульчинському цільовому регіоні, яке відбулося 1 квітня 2014 року за участю першого заступника голови райдержадміністрації В.Побережника, експертів програми DesPro В.Сороковського та А.Артова, Тульчинського міського голови В.Весняного, Суворовського сільського голови О.Смоляка, в.о. Кинашівського сільського голови Т.Стасюк, керівника КП “Тульчинкомунсервіс” Г.Мельника та ряду інших представників, членів робочої групи.
Виступаючі зійшлися на думці, що хоча виклики, пов’язані з співфінансуванням з місцевих бюджетів, існують та успіх реалізації стратегії значною мірою залежить від позиції територіальних громад, кожного з жителів. Потрібно проаналізувати зроблене, визначити проблемні моменти і вирішити хоча б першочергові завдання. Відносно фінансів, досить реальним є виділення певної суми коштів (в межах 800 тис. - 1 млн. грн.) з обласного екологічного фонду.
Щодо конкретних кроків по виконанню комплексу завдань Стратегії доводиться констатувати, що з двадцяти двох заздалегідь визначених позицій в другому півріччі 2013 року виконати вдалося 60 %, повідомляє начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації В.Руденко. Як позитив відмічалося розширення надання комунальних послуг населенню м. Тульчина до 52 % (міський голова В.Весняний, коментуючи ситуацію, відзначив, що цей відсоток реально можна довести до 60-65), також розпочато надання послуг жителям Суворовської територіальної громади (25 %), роз’яснювальна робота та її перші результати є і в територіальній громаді Кинашева, Мазурівки, Нестерварки.
За підтримки Муніципальної програми врядування та сталого розвитку ПРООН в Україні в 2013 році виготовлено 17 контейнерів для складування ТПВ (42500 грн.), придбано 29 контейнерів , в тому числі 34000 грн. - внесок Тульчинської міської ради. Завершено будівництво 18 та розпочато будівництво 6 майданчиків під контейнери для збирання ТПВ. Однак цього недостатньо.
Відкритим залишається питання із роздільним збиранням, вивезенням, складуванням, переробкою та продажем вторинної сировини. До цієї роботи так і не вдалося залучити підприємства та підприємців. Більше того, у багатьох із них навіть немає договорів на вивезення твердих побутових відходів.
Одним з позитивних моментів є проведення експертами і залученими до реалізації проекту фахівцями фінансового та управлінського аудитів КП “Тульчинкомунсервіс”. В результаті виявлено чимало проблем, недоречностей та можливих ризиків, розроблено і надано конкретні рекомендації щодо їх усунення. Є надія, що найближчим часом робота даного підприємства значно активізується.
Окремо порушувалося питання про можливості дієвого впливу на порушників правил благоустрою міста, застосування штрафних санкцій тощо.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь