ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Газифікація Маньківки

Дата: 19.12.2013 10:04
Кількість переглядів: 531

Фото без опису

Минулої суботи (14 грудня) у Маньківці відбулася довгоочікувана подія за участю місцевої громади – відкриття першої черги газифікації села. На урочистостях були присутні представники влади: голова райдержадміністрації Анатолій Бузік, голова районної ради Олексій Авраменко, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Побережник, а також депутат районної ради, перший заступник голови правління ВАТ "Вінницягаз" Василь Яворовський.
Відкрив урочистості Михайлівський сільський голова Степан Олійник, а вела урочистості завідуюча сіль­ським клубом Антоніна Мороз. Був тут, як і годиться, український коровай на руш­нику. А вручили його маньківчани своєму депутату районної ради Василю Яворовському, який зумів переконати людей, що газ в Мань­ківці - це реально, за власні кошти побудував під­відний газопровід, тримав на постійному контролі сам процесс будівництва і коли був на посаді першого заступника голови Тульчинської райдержадміністрації, і ко­ли знову повернувся у ПАТ "Вінницягаз". Скупий на слова, та щедрий на добрі справи - ця характеристика підходить Василю Дмитровичу стовідсотково. Люди повірили в щирість його на­мірів, створили кооператив, обрали головою Анатолія Нагорняка, бухгалтером Марію Нечипоренко і взялись до справи. Було важко, було сутужно, інколи опускались руки, але все спільно здолали і вже сьогодні голубий вогник є в 60 оселях. Всього в плані 115 будинків.
- Так склалось, що волею долі я був причетний до прокладання першого метра газомереж в Тульчинському районі і дав собі слово, якщо буду працювати в цій галузі, то все робитиму для того, аби в кожному населеному пун­кті нашого району був газопровід і люди мали змогу користуватись благами цивілізації. Соціально-економічна обстановка в країні була різною, були часи, коли з державного бюджету виділялись значні кошти на під­відні газопроводи. Зараз такого немає, а тому потрібно було мобілізовуватись і все ж знаходити вихід з ситуації. Я твердо вірю в те, що в наступному році ми поставимо крапку в газифікації нашого рідного району і в кожному селі буде газ. Нині за власні кошти ПАТ "Вінницягаз" (голова правління Олександр Кривак) побудувало під­відний газопровід з Тульчина до Шпиківки через околицю Торкова, проходять організаційні і монтажні роботи в Сільниці, Торкові, Шпикові, Петра­шівці.
- Сьогодні ж я вдячний вам, мої виборці, за довіру, підтримку і розуміння. Буду й надалі намагатись виправдовувати ваше довір’я і в міру своїх сил робити все, аби ваше життя ставало кращим, - запевнив жителів Маньківки Василь Яворовський.
Привітав сільчан з гарною подією і голова райдержадміністрації Анатолій Бу­зік та висловив побажання міцного здоров’я, добробуту в родинах, злагоди й спокою в суспільстві. Потім присутні надали право Анатолію Степановичу і голові Маньківського кооперативу перерізати символічну стрічку на газорозподільчому пункті.
Того ж дня голова райдержадміністрації Анатолій Бу­зік і депутат районної ради, заступник голови правління ВАТ "Вінницягаз" Василь Яворовський побували в оселі інваліда Великої Віт­чизняної війни, батька багатодітної родини Максима Арсентійовича Мороза і його дружини Любові Арефівни, яким В.Яворовський подарував сучасну газову плиту. Варто відзначити, що Морози виростили і виховали п’ятеро дітей. В минулому році Любові Арефівні було вручено орден “Мати-героїня”.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь