ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Гендер – це цікаво!»

Дата: 24.04.2018 09:58
Кількість переглядів: 453

Фото без опису

За ініціативи управління соціального захисту населення, на виконання районної цільової соціальної комплексної програми підтримки сім’ї, молоді, демографічного розвитку, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми та протидії насильства в сім'ї на 2016 - 2018 роки, з метою реалізації державної політики у сфері гендерної рівності в районі, 23 квітня 2018 року у Мазурівській ЗШ І – ІІ ст. пройшов учнівський груповий тренінг на тему «Гендер – це цікаво!».

З учнями 7 - 9 класів навчального закладу тренінг працювала соціальний педагог - Козинська Ольга Євгенівна. В заході прийняли участь головний спеціаліст з питань сім'ї та молоді управління соціального захисту населення – Мирончук В.О. та головний спеціаліст служби у справах дітей – Матвієва К.О.

Під час тренінгу старшокласники ознайомилися з традиційними уявленнями про суспільні ролі жінки та чоловіка, вчилися аналізувати поведінкові особливості різних статей.

Мета тренінгу - формування поняття такої важливої соціальної категорії як “ґендер”; виховання засад ґендерної рівності та поваги до прав і свобод кожної статі; формування адекватного розуміння дорослості: її змісту, істинних ознак, проявів і якостей.

До уваги дітей було запропоновано вправи, які дали змогу ідентифікувати поняття "гендер" та його відмінність від поняття "стать", підвести хлопців та дівчаток до розуміння гендерних ролей чоловіків та жінок, сформувати навички самопізнання, допомогти всім присутнім виявити спільні риси, що єднають їх з іншими людьми та розповісти про свою відмінність від інших.

Даний захід на разі є надзвичайно актуальним, оскільки одне з основних завдань сучасної освіти - сформувати уявлення учнів про гендерні питання та виховувати гендерну культуру. Навчаючи підростаюче покоління, школа повинна зробити перші кроки у вирішенні проблеми захисту рівних можливостей жінок і чоловіків у виконанні соціальних ролей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь