ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глава держави: Україна та Чехія і надалі розвиватимуть взаємовигідне співробітництво

Дата: 22.10.2013 10:27
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

Україна та Чехія прагнуть й надалі розвивати взаємовигідне співробітництво у політичній та економічній сферах, наголошує Президент Віктор Янукович.
«Наші переговори з Президентом Чеської Республіки Мілошем Земаном підтвердили обопільне прагнення всебічно розвивати дружні відносини та взаємовигідну співпрацю між Україною та Чехією», - сказав Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ після завершення українсько-чеських переговорів.
За його словами, візит в Україну Президента Чеської Республіки Мілоша Земана є знаковим для українсько-чеських відносин і свідчить про те, що двостороння взаємодія у політичній та економічній сферах вийшла на новий рівень.
«Порядок денний сьогоднішніх переговорів охоплював широке коло актуальних питань розвитку відносин між Україною та Чехією, а також взаємодії двох країн у рамках міжнародних організацій», - зазначив Президент.
Він підкреслив, що під час переговорів сторони обговорили подальші кроки щодо поглиблення політичного діалогу, інтенсифікації торговельно-економічного співробітництва, розширення культурно-гуманітарних зв’язків.
«Нами досягнуто домовленості докладати спільних зусиль для активізації українсько-чеської торгівлі та інвестиційного співробітництва, які мають значний невикористаний потенціал», - наголосив Глава держави.
Віктор Янукович висловив упевненість, що проведення в рамках візиту двох українсько-чеських бізнес-форумів у Києві та Донецьку відкриє нові можливості для співпраці представників ділових кіл наших країн.
«Для нас також важливою є робота, спрямована на задоволення мовних і культурних потреб та підтримку української громади Чеської Республіки і чеської громади України, які роблять вагомий внесок у зміцнення традиційно дружніх зв’язків між нашими народами», - сказав Президент.
На переконання Глави держави, підписані під час візиту двосторонні документи про співпрацю в податковій, військово-технічній та міграційній сферах позитивно позначаться на розширенні договірно-правової бази українсько-чеських відносин.
«Упевнений, що досягнуті сьогодні домовленості нададуть суттєвого нового імпульсу розвитку українсько-чеського співробітництва», - підкреслив Віктор Янукович.
У свою чергу, Президент Чеської Республіки Мілош Земан відзначив зацікавленість у співпраці як чеських, так і українських підприємців: «Цей факт свідчить про велику зацікавленість підприємницької громади - як української, так і чеської - такими царинами як, наприклад, машинобудування, енергетика, транспорт, а також поштове обслуговування».
«Я переконаний, що мої відвідини Києва сприятимуть розвитку відносин між Чехією та Україною», - зазначив Президент Чехії.
Мілош Земан запросив Віктора Януковича відвідати Чехію з офіційними візитом.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь