ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій: Ми в області створили запас міцності, відповідно до визначених пріоритетів і чітко знаємо, що потрібно робити у кожній галузі

Дата: 15.04.2019 14:20
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Сьогодні, 15 квітня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів щотижневу нараду з керівниками департаментів та служб області. Під час наради обговорено ключові питання розвитку області.

Значну увагу очільник регіону приділив підсумкам І кварталу поточного року, зауваживши, що динаміка розвитку області є дуже позитивною : «За статистичними даними, динаміка приросту обсягів капітального будівництва складає плюс 75%, приріст промислового виробництва і аграрного бізнесу в середньому складає плюс 14%, роздрібний товарооборот плюс 9%, а динаміка приросту інвестицій показує плюс 38%. Насправді, ми маємо одні з найкращих показників в державі»,- зазначив голова ОДА.

Валерій Коровій також акцентував увагу на тому, що в області чітко збалансовані бюджетні видатки : «Фактично з І кварталу почали фінансувати капітальні видатки, причому – у досить широкому форматі. За рахунок перевиконання обласного бюджету ведуться роботи на двох важливих об’єктах: будівництво лялькового театру та відділення екстреної медичної допомоги обласної лікарні. Також розпочинаємо цілий комплекс робіт, пов’язаний з екологією. Отже, ми в області створили запас міцності, відповідно до визначених пріоритетів, і чітко знаємо що потрібно робити у кожній галузі».

На апаратній нараді також йшла мова про розподіл коштів освітньої субвенції на потреби НУШ (Нової української школи). В.о директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк зазначив: « На даний час вже розподілено 43,3 млн. грн. Цього року буде сформовано 1052 перші класи. Оскільки кошти вже надійшли, то є можливість вчасно провести тендери і жодних загроз для несвоєчасного забезпечення класів меблями та обладнанням немає».

В свою чергу, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук поінформував присутніх про хід весняно-польових робіт. Посівна кампанія ярих культур завершується, роботи виконані більш як на 89%. Цьогоріч аграрії Вінниччини планують збільшити площі під посів кукурудзи до 400 тис га (проти 380 минулорічних) Загалом, сільгоспвиробники очікують зібрати в цьому році врожай не менше як 6 млн. тонн. Посадовець також зазначив, що вже почала роботу програма погашення банківських відсотків сільгосптоваровиробникам .

Заступник директора Департаменту фінансів ОДА Ірина Зубань під час наради повідомила про виконання обласного бюджету на 88% до призначення 4-х місяців. «За підсумками чотирьох місяців, зведений бюджет області виконано на 90%. До обласного бюджету надійшло 397 млн . грн. За два тижні квітня ми провели фінансування на суму 111 млн.грн., що становить майже 39 % плану видатків на поточний місяць»,- повідомила Ірина Зубань.

За підсумками наради очільник області дав доручення за різними напрямками життєдіяльності області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь