ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій провів щотижневу оперативну нараду з керівниками департаментів та служб регіону

Дата: 17.07.2017 16:00
Кількість переглядів: 243

Сьогодні, 17 липня, керівник Вінниччини Валерій Коровій провів щопонеділкову нараду з очільниками структурних підрозділів облдержадміністрації з актуальних питань життєдіяльності Вінниччини.

В ході засідання голова ОДА повідомив про підписання угоди з компанією Delphi, яка дозволить започаткувати виробництво джгутів, кабелів та шнурів для автомобільного концерну Mersedes-Benz на базі «45-го експериментального заводу». Відтак наголосив: нове підприємство, яке міститиме американський капітал та вже у вересні розпочне свою роботу, має стати зразком створення умов для залучення інвестицій у місті Вінниці та Вінницькій області.

На початковому етапі виробництво потребуватиме близько 500 працівників, а впродовж двох років тут планується створення 2,5 тисяч робочих місць. Тож Валерій Коровій доручив керівництву обласного центру зайнятості надати максимальне сприяння підприємству у підборі працівників, залучаючи не лише місто Вінницю, а й навколишні райони.

Під час наради голова облдержадміністрації також заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію за окремими галузевими напрямами.

Так, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук повідомив, що жнивна кампанія на Вінниччині набирає обертів. «Темпи збору з кожним днем збільшуються: від 4,5 до 5 тисяч га в день. Станом на сьогодні вже зібрали більше 53 % озимого ячменю, урожайність складає 48 центнерів з гектара. Озимий ріпак зібрано на 18 % площ», - зазначив Микола Ткачук.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський, у свою чергу, інформував про прийняття Постанови КМУ, якою Вінницькій області виділено 16,9 млн. гривень на придбання кардіологічного обладнання. А також повідомив, що вже затверджено перелік об’єктів, які фінансуватимуться коштом Державного фонду регіонального розвитку, та обсяг передбаченого на ці цілі фінансового ресурсу – 168 млн. гривень для Вінницької області.

Не залишились поза увагою і питання соціальної сфери. За словами директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталі Заболотної, триває робота з перепризначення субсидій населенню на новий період, водночас фахівці Департаменту працюють з громадянами з питання написання й прийому заяв на відшкодування невикористаної частини субсидії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь