ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова районної державної адміністрації М.Підболячний провів виїзний прийом громадян в с. Печері.

Дата: 07.07.2015 16:49
Кількість переглядів: 282

Перше звернення було від Олексія Мошина та Вадима Трачука місцевих активістів, організаторів фолк-рок фестивалю «Млиноманія 2015» . Вони просили сприяння районної влади та районних служб в організації даного заходу.
Сільський голова В.Остапчук зазуважив, що “Млиноманія” проводиться в Печері вже не вперше, але з минулого року змінила свій формат, позбулася політизованості і надмірної комерційності. Натомість за справу взялися ентузіасти і патріоти свого краю. Завдяки зусиллям небайдужої молоді 27 червня було здійснено прибирання прибережної смуги Південного Бугу та благоустрій малої млиноманської галявини. Саме тут 1 та 2 серпня збируться сотні поціновувачів української культури, народної творчості і сучасного мистецтва.
Голова райдержадміністрації заявив, про безперечну підтримку гарних молодіжних ініціатив.
Другим на прийом до першого керівника району приїхав житель с.Петрашівки, голова спілки майнових і земельних паїв Семен Заболотний, який озвучив одне з найболючіших питань петрашівчан - відсутність в селі будь-якого телефонного зв’яз­ку - стара АТС не працює, а мобільного покриття немає.
Як зауважив сіль­ський голова В.Остапчук, перемовини ведуться з різ­ними операторами, однак поки що безрезультатно. За всіма технічними параметрами мобільне покриття в Петрашівці має бути, але насправді це не так. Голова райдержадміністрації пообіцяв сприяння та допомогу.
Завідуюча Печерською амбулаторією загальної практики сімейної медицини Тетяна Бабенко, звернулася з проханням по можливості вирішити питання з автотранспортом. Адже зо­на медичного обслуговування досить велика - Печера, Даньківка, Петрашівка, Бортники. Ще одна проблема - ремонт даху амбулаторії, який в буквальному розумінні “розламується” навпіл. До речі, оснащеність АЗПСМ медичними приладами нині на досить пристойному рівні. В цьому перший керівник району переконався особисто, відвідавши амбулаторію.
Побував голова райдержадміністрації і в місцевій загальноосвітній школі та дитячому садочку.
Завідуюча дитсадком-яслами Раїса Квасніцька прийшла на прийом з цілим рядом проблем. Найперше, хвилює те, що ДНЗ переводять на районний бюджет. Чи не стане це кроком до закриття садочка?
М.Підболячний зауважив, що хвилюватися не варто. Зрештою останнє слово за сільською громадою. Якщо місцевий бюджет взмо­зі утримувати дитсадок і виплачувати заробітну плату працівникам, то жодних проблем немає.
- На жаль, - констатував Печерський сільський голова В.Остапчук, - нинішній сільський бюджет цього “не потягне”. Однак зміна фі­нан­сового потоку зовсім не означає закриття закладу. Тим більше, що наповне­ність груп максимальна.
- В дитсадку працює дві групи, в яких виховується 44 дитини (наповнюваність ясе­льної групи згідно існуючих норм - 15 дітей), - розповіла завідуюча. - В нинішньому році випустилося 10 дітей, вже надійшло 17 заяв від батьків. Взяти ми можемо лише шістьох діток, 11 залишаються на черзі. Для відкриття третьої групи не­має кімнат, адже заклад працює не в типовому, а в пристосованому примі­щен­ні. Існує проблема і з підвозом діток з сусідніх Петрашівки та Даньківки. До сьогодні він здійснювався шкіль­ним автобусом відділу освіти, який підвозить учнів та вчителів. Це незручно оскільки школярів забирають о 15 годині, а садочок працює до 18-ї години. Є нарікання і від батьків. Однак поки що це питання залишається від­критим.
Окрім того Р.Квасніцька порушила проблему водозабезпечення. Водогін у селі старий, води, особливо у літню спеку не вистачає.
За підсумками робочої поїздки голови райдержадміністрації М.Підболячного з районного бюджету виділено 8 тис. грн. на придбання електроплити для дитячого садочка та 15 тис. грн. на ремонт водогону.
Проблемним питанням для Печерської ЗШ І-ІІІ ст. є ремонт внутрішніх вбиралень та відновлення паркету в коридорі другого поверху. Про це першому керівнику району розповіли директор школи Леоніда Котовська та заступник директора Тетяна Музика.
На сьогодні райдержадміністрація на шляху до розв’язання даних проблемних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь