ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Граничний показник вартості основних засобів

Дата: 20.10.2015 15:05
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ інформує суб'єктів господарювання, щодо граничного показника вартості основних засобів.

Законом України від 17 липня 2015 року № 655 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» змінено граничну вартість матеріальних активів, які можуть бути віднесені до основних засобів при здійсненні податкового обліку.

Так, з 1 вересня 2015 року вартісний критерій для віднесення матеріальних активів до основних засобів збільшено з 2500 гривень до 6000 гривень.

Нагадуємо, що основні засоби – це матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6000 гривень, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів).

Такі основні засоби призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника податку, та вартість яких перевищує 6000 гривень і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом і очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь