ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громадська рада: пошук точок дотику

Дата: 14.11.2013 09:53
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Голова районної державної адміністрації Анатолій Степанович Бузік подякував за співпрацю, дискусії, поміркованість всім членам Громадської ради при райдержадміністрації 13 листопада під час розширеного засідання цього дорадчого органу. «Президент України Віктор Федорович Янукович в процесі системних реформ в Україні ставить відповідні завдання щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної регіональної політики. Це відображено в Указах Глави держави від 24 березня 2012 року № 212 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації» та від 25 червня 2013 року № 342, яким затверджено План заходів щодо реалізації у 2013 році цієї Стратегії» - підкреслив голова райдержадміністрації.
Мова йшла про систематичну роботу щодо залучення широкої громадськості до реалізації державної політики, до дієвого контролю з боку громадськості за діяльністю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на районному рівні. Свідчення цьому – щорічні загальні збори громадян у кожній територіальній громаді, три звіти голови райдержадміністрації про проведену роботу протягом лише 2013 року, засідання колегії райдержадміністрації, інші підсумкові наради чи зібрання за участю широкої громадськості району.
З вуст першого керівника району провучало запрошення до співпраці, діалогу, пошуку точок дотику, щоб спільно працювати на певний результат, на позитив, підтримувати гарні напрацювання, адже згідно обласного рейтингу, що містить близько 28 складових, наш район впевнено утримує перше місце. «Ми чуємо один одного, влада відкрита, хоч і не все нам вдається так, як би хотілося» - розмірковував Анатолій Степанович: «Всі ми люди і маємо з розумінням ставитися до проблем, терпляче шукати шляхи їх вирішення».
Після вступного слова голови райдержадміністрації члени Громадської ради, яку з 2011 року вдруге очолює депутат міської ради і підприємець В’ячеслав Бондар, заслухали повідомлення начальника районного управління юстиції Миколи Лазарука «Розвиток громадянського суспільства і нове законодавство України», оголошення секретаря дорадчого органу Юрія Хмелевського про формування плану роботи Громадської ради на 2014 рік, обговорили ряд актуальних питань з ініціативи Анатолія Бузіка, Володимира Сметанського (РГО «Захист дітей війни»), В’ячеслава Бондаря (голова 2-х громадських організацій), Миколи Погребняка (РГО «Союз Чорнобиль України»), Миколи Лазарука (РО Спілки юристів України) та ін. В даний час до складу ради входять 15 інститутів громадянського суспільства (13 громадських організацій та 2 засоби масової інформації).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь