ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громадськість і влада: шлях до співпраці

Дата: 25.04.2014 11:05
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

24 квітня 2014 року в м. Тульчині відбулася робоча зустріч голови райдержадміністрації Галини Роспутної, голови районної ради Олексія Авраменка з керівниками ряду районних громадських організацій та комунальних ЗМІ. Тема зустрічі: Суспільно-політична ситуація в районі та вплив громадськості на формування органів влади. На необхідності свідомої консолідації всіх громадсько-політичних сил у районі навколо вирішення найгостріших проблем наголосив у вступному слові О.Авраменко. Розмова торкалася ситуації щодо призначення голови райдержадміністрації Тульчинщини, державних планів реформування місцевих органів влади, про акції протесту частини громадян в м. Тульчині останнім часом тощо. Загалом, у заході взяли участь 14 осіб із 16 запрошених.
С.Грінзіцький (районне радіомовлення) нагадав про зовнішні та внутрішні загрози для України, на тлі яких тривають районні суспільно-політичні процеси. В.Сметанський (РГО «Захист дітей війни») розповів про свій немалий життєвий досвід співпраці з владою та позитивно оцінив призначення головою райдержадміністрації Г.Роспутну, водночас, заявивши, що, на його думку, для простих людей державні адміністрації не потрібні. М.Лазарук (Спілка юристів України) пояснив зміст положень Конституції України та Закону України «Про місцеві державні адміністрації» щодо процедури призначення голів цих установ, закликав до відповідної роз’яснювальної роботи, пожвавлення діяльності Громадської ради при райдержадміністрації, підтримки районних ЗМІ щодо їх належного фінансування. М.Капшук (РГО ветеранів війни та праці МВС України) висловив сумнів у доцільності проведення подібних акцій протесту в районі під гаслом «Банду геть!», коли країна живе фактично у стані війни зі своїм східним сусідом, критикував роботу Народної ради, запропонував підготувати спеціальне Звернення від громадських організацій та органів влади до жителів району із закликом до консолідації та порозуміння.
Багато цікавих пропозицій та думок висловили інші учасники зібрання, в підсумку яких О.Авраменко висловив сподівання на позитивні наслідки подібних нарад, на подальшу співпрацю між громадським активом району, консолідацію місцевих громад.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь