ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хай більше не горить у війні твоє життя, людино…

Дата: 12.05.2015 12:42
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

70-річчю Перемоги над нацизмом у Європі та 70-річчю завершення Другої світової війни була присвячена книжково-ілюстративна виставка «Пам’ять – нескінченна книга», яка була організована 8 травня 2015 року на районному святі до Дня Пам’яті та Примирення у Будинку культури Тульчинською центральною районною бібліотекою.
Документи, представлені в експозиції, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних дій. Окремими томами на виставці представлено Книгу Пам’яті України – літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув Перемогу в травні 1945 року.
Український південний напрямок був вирішальним у системі фронтів Другої світової війни. У 1941-1945 рр. тут зосереджувалось від 56 до 76% загальної кількості дивізій вермахту і саме тут 697 з них було розгромлено. Тут вирішувалась доля Другої Світової війни.
Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з фашизмом, а й усім тим, хто кував Перемогу, працюючи на заводах і фабриках, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, хто не скорився і загину у концентраційних таборах.
На виставці також були представлені експонати з фондів Тульчинського районного краєзнавчого музею.
Запрошуємо користувачів переглянути книжково-ілюстративну виставку «Пам’ять – нескінченна книга», яка зараз знаходиться у читальній залі Тульчинської ЦРБ.
Бібліотеками Тульчинської ЦБС були організовані книжкові виставки, проведено години-реквієми, уроки мужності на теми: «Про мужність, героїзм та Перемогу», «Спасибі, солдате, за подвиг століть, якому нема і не буде ціни», «Пам’ять серця, пам’ять сивини» та ін.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь