ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Храми повертаються громадам

Дата: 14.04.2015 16:53
Кількість переглядів: 425

Фото без опису


Протягом 12 - 13 квітня, у дні Великодньої радості, на території Тульчинського району відбулася передача трьох храмів української православної церкви з державної власності у власність релігійних громад: Свято-Успенський храм в с. Маньківка, Хресто-Воздвиженський і Свято-Покровський храми в с. Михайлівка.

Зокрема, пасхальну службу в с. Маньківка відвідав голова райдержадміністрації Микола Підболячний, який вручив громаді відповідні документи. А в урочистих пасхальних богослужіннях на честь підписання актів передачі громадам церковного майна та охоронних договорів у с. Михайлівка взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, Mитрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова райдержадміністрації Микола Підболячний, Михайлівський сільський голова Степан Олійник, духовенство, жителі громад.

Звертаючись до вірян села Михайлівка, Валерій Коровій зазначив: «Ми нині святкуємо особливий Великдень – з великою вірою в Бога із щирою молитвою до нього. Господь дає нам нелегкі випробування: більше сотні вінничан віддали свої життя, боронячи рідну державу. Тож нашим спільним завданням є максимальна допомога сім’ям загиблих бійців та розвиток Української держави, за яку вони полягли».

Голова облдержадміністрації повідомив, що сьогодні обласна влада виконує почесну місію: розпорядженнями голови облдержадміністрації від 20 березня 2015 року № 171, від 27 березня 2015 року № 190 повертає два храми Тульчинської єпархії української православної церкви у власність релігійної громади села Михайлівка Тульчинського району. «У далекому 1927 році радянською владою було націоналізовано усе релігійне майно. Гріхи тих часів, ми спокутуємо і досі…Тож настав час повертати те, що по праву належить громаді»,- підсумував він.
Mитрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, вітаючи із поверненням церковних споруд релігійні громади Свято-Покровського та Хресто-Воздвиженського храмів села Михайлівка, наголосив: «Ця радісна для нас подія - відновлення історичної справедливості, вселяє надію на те, що між владою області, керівництвом держави та Церквою і надалі буде взаєморозуміння і співпраця».
Фото без опису
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь