ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ігор Білоус: Ми будемо рекомендувати Уряду впровадження обов’язкового застосування касових апаратів для роздрібних продажів

Дата: 06.10.2014 12:17
Кількість переглядів: 242

Державна фіскальна служба України пропонуватиме Уряду запровадити обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій для роздрібних продажів. Про це заявив Голова ДФС України Ігор Білоус сьогодні, 3 жовтня, під час спільної прес-конференції із заступником Міністра фінансів України Денисом Фудашкіним в інформаційному агентстві «Укрінформ».
Ігор Білоус та Денис Фудашкін прокоментували представникам ЗМІ основні напрями комплексних змін у податковій системі, запропонованих Урядом.
«Ми виступаємо за впровадження застосування касових операцій для роздрібних продажів. У цьому питанні наша позиція повністю співпадає з вимогами бізнесу, представники якого неодноразово про це наголошували під час наших зустрічей. Винятком будуть тільки підприємці, які здійснюють діяльність у 1 групі спрощеної системи оподаткування, тобто ті, хто працюють на ринках та займаються виїзною торгівлею», – підкреслив Ігор Білоус.
За його словами, такий механізм стане своєрідним контролем за діяльністю підприємців, для яких податковою реформою пропонується запровадження дворічного мораторію на перевірки контролюючими органами. Більше того, застосування реєстраторів розрахункових операцій дозволить обліковувати ті кошти, які раніше знаходилися «у тіні».
З впровадженням цієї ініціативи в життя, запевнив Голова ДСФ України, буде змінено і алгоритм функціонування цієї системи готівкового контролю.
Ігор Білоус також підкреслив, що важливою складовою податкової реформи має стати заборона протягом трьох років змінювати оновлене податкове законодавство. «У такий спосіб ми дотримаємося принципу стабільності, який дуже важливий у бізнесі для залучення інвестицій», – наголосив Голова ДФСУ.
У той же час, за його словами, створення стабільного та справедливого податкового середовища можливо не тільки за рахунок проведення податкової реформи. До цього процесу мають долучитися й інші органи виконавчої влади, провівши відповідні зміни та реформи у своїх сферах.
«Змінюючи тільки податки, тобто, доходну частину, ми не можемо сьогодні змінити всю країну. Тому ми робимо перший крок та очікуємо відповідних дій від наших колег з інших міністерств і відомств. Можливо запропонована податкова реформа не ідеальна, але це – перші кроки. Ми повинні їх зробити, аби почати процес змін. В подальшому будуть і наступні кроки, але вони будуть зроблені вже у новому році і, можливо, у нових умовах», – зазначив Ігор Білоус.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь