ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ігор Білоус: Невідкладна мета держави – застосувати податковий компроміс до реального сектору економіки, створити сприятливі умови для розвитку бізнесу

Дата: 09.07.2014 09:24
Кількість переглядів: 332

«Невідкладна мета держави – застосувати податковий компроміс до реального сектору економіки, створити сприятливі умови для розвитку бізнесу. Саме тому за ініціативи представників бізнесу ми розробили нову програму податкового компромісу. Вона дає можливість усім охочим компаніям перегорнути сторінку і почати працювати легально. Бізнес, зацікавлений у залученні інвестицій, хоче працювати прозоро і нарощувати свою капіталізацію. Компроміс – це можливість для них почати працювати не порушуючи закон», - заявив Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус під час дебатів на круглому столі «Податковий компроміс: Як українському бізнесу жити по-новому?»
Ігор Білоус зазначив, що податковий компроміс передбачає можливість звільнення від відповідальності платників податків за заниження податку на додану вартість та податку на прибуток за періоди до 1 квітня 2014 року за умови сплати 10% податкових зобов’язань. «Компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу. Платник сам вирішує, чи хоче він скористатися цим інструментом», – наголосив Ігор Білоус.
Під час дискусії на круглому столі учасники обговорювали своєчасність проведення податкового компромісу в нинішніх умовах, коли повністю ще невідновлена довіра бізнесу до держави. Чи справедливо вимагати доплати податків від бізнесу? «Завдання податкового компромісу – не стільки наповнити бюджет, скільки допомогти бізнесу перегорнути сторінку і почати працювати «в білу», - заявив ІгорБілоус.
«Сфера дії нового закону була розширена на уточнення будь-яких зобов'язань з ПДВ та податку на прибуток. Тому, якщо платник відчуває за собою провину чи знає про якісь свої помилки у звітності, які можуть призвести до донарахувань і штрафів з ПДВ та податку на прибуток, платник має право уточнити зобов'язання і шляхом доплати малої частини зобов'язань уникнути проблем у майбутньому», - наголосила Неля Привалова, директор Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування.
Дебати відбувалися за участю представників бізнесу, юристів та експертів, загалом понад 100 учасників. Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус відповів також на чисельні запитання, які стосувалися практичної сторони процедури податкової амністії для бізнесу.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь