ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ігор Білоус охарактеризував зміни у роботі ДФС у 2014 році та визначив стратегічні напрями діяльності Служби на поточний рік

Дата: 19.02.2015 09:26
Кількість переглядів: 275

«Сьогодні Державна фіскальна служба проходить складний і надважливий етап, який потребує повної самовіддачі від кожного працівника. Особистий внесок кожного з нас буде оцінюватися як показник професійності, як вклад в ефективну командну роботу, як прояв відповідальності перед суспільством, перед державою», – заявив Голова ДФС України Ігор Білоус сьогодні, 17 лютого, під час першого засідання Колегії ДФС України.
За його словами, 2014 рік став відправною точкою в процесі розуміння суспільного запиту. Наразі радикально змінилася шкала суспільних цінностей, змінилися настрої людей. Відповідно до цих трансформацій, змінила свої пріоритети і фіскальна служба, впевнений керівник відомства. Їй вдалося зламати внутрішні негативні тенденції, розпочати діалог із громадськими інститутами та бізнесом.
Одним із головних завдань минулого року, враховуючи складні політичні та економічні умови, була стабілізація надходжень до бюджету.
«Уряд та ДФС здійснили ряд заходів, зокрема, ініціювали низку законодавчих актів. Було поліпшено адміністрування податків та розпочато активну боротьбу з тіньовою економікою, зі схемами ухиленням від оподаткування. Це дозволило не тільки втримати надходження до бюджету на рівні минулого року, а й забезпечити їх приріст», – підкреслив Ігор Білоус.
У 2014 році змінено й ідеологію податкового та митного аудиту, яка спрямована на зменшення втручання органів ДФС у діяльність платників податків. Зокрема, завдяки вдосконаленню процедури планування й відбору до перевірки винятково ризикових платників податків зменшено кількість проведених перевірок (на 14,3 відс. – позапланових, на 9,6 відс. – зустрічних звірок тощо). При цьому ефективність перевірок зросла на 25 відс.
«Разом з тим, цей напрям роботи потребує якісних змін на місцях, посилення кадрового потенціалу підрозділів аудиту», – наголосив Ігор Білоус.
Служба також здійснила важливі заходи зі зменшення ризикового податкового кредиту. Фахівці ДФС розробили й реалізували Концепцію комплексної ідентифікації та ліквідації схемного податкового кредиту, що дозволило у 2014 році удвічі зменшити обсяги фіктивного кредиту, сформованого суб’єктами господарювання – «податковими ямами».
Ігор Білоус також визначив стратегічні напрями діяльності ДФС на 2015 рік. Це – організація ефективного податкового та митного контролю відповідно ухвалених законодавчих змін, а також забезпечення дієвої комплексної системи протидії корупції.
З цією метою буде розроблено новий механізм боротьби з корупційними проявами за ініціативою як Головного управління власної безпеки, так і інших правоохоронних органів. Окрім того, буде встановлено персональну відповідальності керівників структурних підрозділів (у т.ч. територіальних) за негативну поведінку підлеглих.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь