ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ігор Білоус: Всі реформи податкової системи будуть проводитися спільно з бізнесом

Дата: 21.05.2014 10:36
Кількість переглядів: 304

Всі реформи, які проводяться у податковій системі, будуть обговорюватися з бізнесом. Про це заявив Перший заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус під час зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу.
„Підприємницьке середовище – це гарантія стабільності й зростання економіки держави, і тільки завдяки спільним діям нам вдасться подолати ті кризові процеси, які ми спостерігаємо”, – наголосив Ігор Білоус.
За його словами, сьогодні відомство відкрите до конструктивного діалогу, законодавчих та системних змін, які сприятимуть як розвитку підприємництва в країні, так і наповненню державного бюджету.
Однією з таких важливих ініціатив відомства Ігор Білоус вважає механізм податкового компромісу, над яким сьогодні працює Міндоходів спільно з Міністерством фінансів та іншими структурами.
„Це наша ініціатива. Бізнес довго працював в умовах тотальної корупції та шахрайських схемах. Сьогодні ми хочемо дати йому можливість працювати по-новому. Головним ефектом цієї ініціативи, перш за все, буде захист бізнесу, а не надходження до бюджету. Ми маємо визначити реальний обсяг економіки, прибрати індикативні показники, які зараз існують”, – підкреслив Ігор Білоус.
За його словами, можливістю податкового компромісу скористається бізнес, який був втягнутий у корупційні схеми. Ті ж представники бізнесу, які впевнені у своїй діяльності, готові до перевірок відповідних органів і не потребують застосування такого механізму.
Запропонований проект наразі знаходиться на стадії розробки, а тому представники бізнесу можуть надавати свої пропозиції до нього під час громадських обговорень.
Керівник Міндоходів також повідомив, що відомство активно працює над розробкою нових підходів в адмініструванні податку на додану вартість.
„Податку з обороту не буде, оскільки ми йдемо у Європу. Натомість ми реформуємо адміністрування податку на додану вартість, що дозволить системно побороти крадіжки та шахрайські схеми, які раніше були пов’язані з цим податком”, – наголосив Ігор Білоус.
Водночас, за його словами, питання детінізації економіки потрібно вирішувати комплексно на міжвідомчому рівні. Головне – створити всі можливі умови для розвитку бізнес-середовища, які б звели попит на використання схем мінімізації до мінімуму.
Так, зокрема, як повідомив заступник Міністра доходів і зборів Володимир Хоменко, лише протягом останніх двох місяців вдалося майже повністю детінізувати ринок підакцизних товарів. В усіх регіонах вилучено значний обсяг необлікованої горілчаної продукції, знешкоджені виробництва та канали збуту нелегальної продукції.
Значні реформи очікуються і на митницях. Вперше до розробки стратегічних документів щодо діяльності митниці буде залучено бізнес-спільноту. За словами заступника Міністра доходів і зборів Віталія Науменка, буде створено Консультативну та Наглядову ради, представники яких братимуть участь у розробці стратегії реформування митних органів, концепції реформ, чіткого плану заходів, а також забезпечуватимуть зворотній зв’язок від бізнесу щодо реформ, що втілюватимуться у життя.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь