ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ініціатива депутата обласної ради

Дата: 22.03.2018 08:53
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

15-16 березня у дев’яти районах Вінниччини відбулись зустрічі експерта з представниками громад для роботи над покращенням написаних на ХV обласний конкурс проектів. Тульчинська зустріч відбувалась за ініціативи депутата Вінницької обласної ради, голови її постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Лариси Білозір.
Предметом зустрічі стали написані громадами проекти, які будуть подані для участі в цьогорічному обласному конкурсі та змагатимуться за фінансування з обласного бюджету.
Минулого тижня очільники та працівники місцевих рад, керівники, відповідальні працівники закладів освіти, культури, медицини Тульчинського району представили готові проекти, аби спільно з експертом працювати над їх покращенням.
Ініціаторка заходу Лариса Білозір зазначила, що під час проведеного нещодавно III регіонального форму «Кроки до розвитку територіальних громад», представники громад дізнались від експертів, як правильно оформляти проекти та ознайомились з цьогорічними змінами у конкурсі, тож тепер прийшов час використати набуті знання на практиці.
«Ми системно та наполегливо працюємо, щоб вирішувати проблеми громад. Нещодавно ми вперше провели регіональний форум «Кроки до розвитку територіальних громад» у вашому районі, який покликаний покращити якість написання проектів громадами і, як наслідок, збільшити кількість перемог на обласному конкурсі. У сьогоднішніх умовах суттєвою фінансовою допомогою у вирішенні конкретних проблем села, селища, міста чи району є гранти. Мабуть, особливо актуальною і потрібною є така діяльність для сільських рад, чиї бюджети не дозволяють самостійно вирішити їхні гострі проблеми. Тому ми задля підсилення кожного з проектів виступаємо співфінансистом, що дасть змогу підвищити шанси кожного на отримання коштів з бюджету конкурсу»,- підкреслила Лариса Білозір.
Здебільшого усі продемонстровані громадами проекти були написані грамотно та фахово з дотриманням усіх правил конкурсу. Особливу увагу директор регіонального ресурсно-інформаційного центру «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець, який консультував громади під час засідання, звернув на мету кожної ідеї. Він зазначив, що об’єктом будь-якого проекту має бути людина, мешканець конкретної громади, адже саме на покращення життя та побуту мешканців націлено втілення будь-якої ініціативи.
«Якщо ви бажаєте, наприклад, замінити вікна у школі чи садочку, то вашою метою є покращення умов навчання учнів чи перебування дошкільнят у приміщенні, в першу чергу. А не зменшення споживання газу, наприклад»,- підкреслив експерт.
Варто зазначити, що уже зараз можна констатувати збільшення кількості поданих на конкурс проектів у порівняні з минулим роком. В 2017 році було написано та допущено до 14 обласного конкурсу розвитку тергромад 21 проект, цього року після проведення форуму було зареєстровано уже 37 заявок, що на 80% більше ніж минулого року.
Варто нагадати, що крайній термін для подачі проектів до оргкомітету обласного конкурсу з додатками в паперовому вигляді - 30 березня.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь