ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ірина Акімова: Інституційна складова сценаріїв розвитку України - основа реформ, ініційованих Президентом

Дата: 07.10.2013 15:51
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

У Дніпропетровську за участі Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової відбулося засідання експертного круглого столу «Сценарії економічного розвитку України».
Як зауважила Ірина Акімова під час виступу, інституційна складова сценаріїв розвитку України - один із пріоритетних напрямків. За її словами, йдеться про ті інститути, які допомагають розвиватися як самій державі, так і бізнесу.
«Говорячи про сценарії, ми говоримо не тільки про зовнішні ризики, а й про ті фактори, які дозволяють нам пристосуватися до цих ризиків. У цьому аспекті починається досить давня, але актуальна дискусія про інститути. Це інститути, які допомагають розвиватися бізнесу, державі, роблячи її більш прозорою і відкритою, і створювати комфортніші умови для життя в Україні. Інституційна складова вкрай важлива, оскільки сама Програма реформ, ініційована Президентом України Віктором Януковичем, заснована саме на інститутах», - зазначила Ірина Акімова.
Перший заступник Глави АПУ акцентувала увагу на зацікавленості держави у діалозі з бізнесом. «Сьогодні в умовах, коли існує дуже багато невизначеностей на світових ринках та перспектив і можливостей, якими необхідно користуватися, кожна країна зацікавлена в тому, щоб дивитися в майбутнє, комунікувати з бізнесом, а також із представниками державної влади в центрі та регіонах. Серія проведених семінарів допомагає якісно виробити такі сценарії розвитку», - підкреслила вона.
За словами учасників семінару, надалі ці сценарії будуть використані для розробки стратегії України. «Ми об'єднали зусилля бізнесу, влади та експертів для того, щоб розробити зрозумілі сценарії розвитку та вивести їх на міжнародну арену для обговорення світовими експертами для того, щоб надалі допомогти у виробленні Стратегії подальшого розвитку», - сказав заступник керівника групи прогнозування Всесвітнього економічного форуму Стефан Мергенталер.
Під час круглого столу обговорювалися проекти сценаріїв економічного розвитку України, які спільно з колегами зі Всесвітнього економічного форуму також будуть винесені на розгляд Регіонального економічного форуму, який відбудеться в Києві.
Розробка сценаріїв розвитку української держави проводилася за участі представників влади, бізнесу та експертів. У засіданні взяли участь представники Всесвітнього економічного форуму та Фонду «Ефективне управління»: старший менеджер Всесвітнього економічного форуму Ендрю Чахоян та експерти українського та міжнародного рівнів. Зокрема, представники влади і держструктур, економісти, представники Координаційного центру реформ при Адміністрації Президента України, представники бізнесу та асоціацій, освіти й науки.
ДОВІДКА

Регіональний економічний форум, який проводиться в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), відбудеться в Києві 5-6 листопада під егідою Президента України Віктора Януковича.
ВЕФ - міжнародна неурядова організація, відома як щорічні зустрічі у Давосі. Предметом обговорення на цих зустрічах є найбільш гострі світові проблеми, включаючи охорону здоров'я та охорону навколишнього середовища.
Під час Давоського форуму у 2014 році Україна планує представити 3 сценарії економічного розвитку, над складанням яких працювали понад 200 представників вітчизняного та закордонного бізнесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь