ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Єдиний соціальний внесок перевищив 21,7 млн.гривень

Дата: 17.05.2016 08:31
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

Саме таку суму ЄСВ спрямували платники податків Тульчинського району на казначейські рахунки за січень-квітень 2016 року.
У січні-березні цього року платники податків сплатили до бюджету 16,3 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Крім цього, щомісяця збільшується кількість платників єдиного соцвнеску, що звітують. Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску громадянам гарантується право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.
Нагадуємо, що відповідно до Закону України від 24.12.2015 р. № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» з 1 січня 2016 року відмінено класи професійного ризику, а загальну ставку нарахування єдиного соціального внеску знижено до 22%. Виключення складає тільки зменшена ставка ЄСВ на зарплату інвалідів для підприємств 8,41% та підприємств всеукраїнських громадських організацій інвалідів – вони не змінилися.
Звертаємо увагу, що за інформацією щодо подання звітності та сплати єдиного внеску, отриманням безкоштовних ключів електронного цифрового підпису та програмного забезпечення можна звертатися до Вінницької МДПІ. – тел. (0432) 52-33-28
вул.. К.Василенка 21 (колишня 30-річчя Перемоги), ЦОПП
Надходження до місцевих бюджетіву порівнянні з минулим роком зросли на 29,7 відсотків
За 4 місяці 2016 року до державного бюджету від платників Тульчинського району надійшло майже 22 млн. грн. , це на 4,5 млн.грн більше, ніж торік .
Протягом січня – квітня 2016 року суб’єкти господарювання перерахували до місцевого бюджету понад 30,6 млн. грн. податків і зборів, - про це проінформував начальник Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ Віталій Чуба.
Як і раніше, основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло в сумі 16,5млн. грн. або майже 55відсотків від загальної суми платежів.
Друге місце за надходженнями до місцевої скарбниці займає єдиний податок. На обліку в Тульчинському відділенні Немирівської ОДПІ ГУ станом на 01.05.2016 року перебуває 1422 платника єдиного податку, які сплатили протягом січня-квітня 2016 року до місцевої казни Тульчинського району 3,6 млн.грн єдиного податку (в т.ч. юридичні особи сплатили 451,5тис.грн, фізичні особи-підприємці 3218,7 тис. грн.). У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшились на 29,7 % або на 840,6тис. гривень.
Протягом перших чотирьох місяців 2016 року платники податків Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ, які реалізовують підакцизну продукцію, перерахували до місцевого бюджету 2,997 млн. грн. акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів. У квітні надходження цього платежу склали понад 800 тис. грн.
Суттєві надходження складає плата за володіння або користування землею. Так, плати за землю до бюджету надійшло в сумі майже 4 млн. грн., що перевищує минулорічні показники на 1,1 млн. гривень.
Юридичні та фізичні особи - власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів протягом перших чотирьох місяців поточного року понад 156 тисяч грн. відповідного податку.
Варто зазначити, що успішне наповнення місцевих скарбниць свідчить про ефективність функціонування механізму децентралізації влади, що надає органам місцевого самоврядування можливість підвищення рівня соціальних гарантій громадян.
За словами начальника Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ, такої позитивної динаміки надходження коштів до місцевих бюджетів вдалося досягти завдяки злагодженій співпраці органів ДФС з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також створенню сприятливих умов для проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, адже наповнення місцевих бюджетів від задекларованих доходів громадян є запорукою реалізації соціальних програм.
Також, позитивно впливають на наповнення місцевих бюджетів зміни до Податкового кодексу України, які запроваджено з 1 січня 2016 року, зокрема, зміна ставки акцизного податку з реалізації пального суб’єктами господарювання з роздрібної торгівлі, встановлення єдиного розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 22 відс.для всіх платників ЄСВ та встановлення єдиної базової ставки у розмірі 18 відсотків з податку на доходи з фізичних осіб.
Дякуємо сумлінним платникам податків за плідну співпрацю, добровільну сплату податків і забезпечення наповнення бюджетів місцевих громад.
Надходження військового збору становить більше 2 млн. гривень
У січні-квітні 2016 року платники Тульчинського району сплатили до державного бюджету 2271,8 тис. грн. військового збору. Справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Цей обов’язковий платіж запроваджено за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.
Згідно з п. 1.5 п. 16і підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України, відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) збору до бюджету є особи, визначені у ст. 171 цього Кодексу, зокрема особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету збору з доходів у вигляді заробітної плати, є роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку, а з інших доходів — податковий агент.
Крім того, відповідно до п. 1.6 п. 16і підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу платники збору, зокрема роботодавці та податкові агенти, зобов’язані забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені ст. 176 Податкового кодексу.
Тобто, функції податкового агента щодо забезпечення виконання ним податкових обов’язків деталізовано в п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу, а саме — своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету збір з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок, подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування (Податковий розрахунок за формою № 1ДФ) .
Платникам Тульчинського відділення Немирівської ОДПІз початку року надано майже 5 тис. послуг
Фахівці Тульчинського відділення з початку року надали 4909 послуг, в тому числі адміністративних 1564. В основному звернення відвідувачів Центру обслуговування платників стосувались податкової звітності , приймання вхідної кореспонденції , видачі реєстраційних номерів облікової картки платника податків (875карток), консультацій - понад 800, зареєстровано 92 книги обліку доходів і витрат платника єдиного податку , надано витягу з реєстру платників єдиного податку 80, зареєстровано 154 книг обліку розрахункових операцій для РРО та ін. У Центрі обслуговування платників для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення заяв.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь