ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Європейські експерти підтвердили право України на декомунізацію

Дата: 23.12.2015 15:59
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Венеційська комісія у своєму проміжному висновку дала чіткий сигнал про те, що Україна має право на проведення процесів декомунізації. Про це на прес-конференції на тему «Венеційська комісія підтвердила право України провести декомунізацію» повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.
«Венеційська комісія у своєму проміжному висновку дала чіткий сигнал, що Україна має право на процес декомунізації. Це поновлення історичної справедливості перед мільйонами українців, які постраждали найбільше серед країн колишнього СРСР від тортур і переслідувань, які здійснював комуністичний режим», - зазначив очільник Мін’юсту.
Він також нагадав, що 16 грудня український суд повністю задовольнив позов Мін’юсту і заборонив Комуністичну партію України.
«Я переконаний, що це рішення – відповідь тим мільйонам душ, які були безневинно знищені нелюдами в погонах, які прикривалися комуністичним режимом. Ціллю цього режиму було стерти України з мапи, знищити українську свободу і дух, які були єдиною перепоною для повноцінного формування комуністичної імперії», - зазначив очільник Мін’юсту.
На його переконання, одним із найважливіших нині завдань є недопущення повернення до темного минулого, до тих часів, коли комуністичний режим і його фанатики призводили до знищення мільйонів.
«Міністерство юстиції, український Парламент і Уряд будуть відстоювати право України на позбавлення від комуністичного минулого. Міністерство юстиції супроводжуватиме дану справу в усіх інстанціях. Ми вважаємо, що рішення суду є законним і правосудним», - заявив Павло Петренко.
При цьому він зауважив, що раніше таку саму оцінку даній політичній силі дав і український народ, КПУ не потрапила до Парламенту.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь