ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Калиновий спів "Зірниці"

Дата: 12.06.2013 10:53
Кількість переглядів: 371

Кожна область України славиться своїми знаковими для неї подіями. Кіровоградщина визнана хореографічною столицею нашої країни. Але є подія, яка претендує на розширення рамок цього звання. Вже в двадцять друге у Кіровограді пройшов зорганізований директором обласного центру народної творчості Валентиною Пращур Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва "Калиновий спів". Цьогоріч від Вінницької області нашим обласним центром народної творчості було рекомендовано для участі народне жіноче вокальне тріо "Зірниця" Тульчинського РБК. І, як завжди, цей колектив, за висловом членів журі, надзвичайно колоритний і не схожий на жоден інший, здивував, зачарував глядачів та членів журі майстерністю і своєрідністю звучання, культурою звуку, репертуаром та костюмами. Звучала пісня на вірші Людмили Брендак ( до речі, в день її народження ) "Летіла зозуля" і ще одна пісня, яку керівник колективу Ольга Янушкевич написала на слова "Веснянки", записаної в одному із сіл Вінницької області. Якщо врахувати, що з-поміж 76 виконавців колектив "Зірниця" здобув диплом 1 ступеня, то для її учасників Г. Кобцевої, С. Леонтьєвої та О. Янушкевич, це вагома і значуща перемога.
Перемога нашої подільської пісні на теренах степової України. До речі, це вже друга перемога цього навчального року. У жовтні минулого року колектив здобув 1 місце на Міжнародному пісенному конкурсі "Обереги вічності" (м. Кролевець Сумської обл.), теж на матеріалі власних пісень.
То ж нових злетів вам, дівчата, і ,основне, гарних щедрих меценатів для втілення творчих ідей! А поки що тріо "Зірниця" щиро вдячна за підтримку у цій поїздці начальнику Тульчинського відділу культури айдержадміністрації Третьяковій К. В. та директору Тульчинського Будинку культури Фурману С. В.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь