ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Книжкова експрес-виставка «Спорт у світі і світ спорту»

Дата: 16.09.2013 16:00
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

З нагоди відзначення 14 вересня Дня фізичної культури і спорту відділ обслуговування юнацтва Тульчинської центральної районної бібліотеки пропонує увазі відвідувачів книжкову експрес-виставку «Спорт у світі і світ спорту».
Відомо, що здоров’я людини – найцінніший скарб. Добре, міцне здоров’я – головна умова повноцінного життя. Здоров’я допомагає нам реалізовувати свої плани, успішно розв’язувати життєві завдання й долати труднощі.
Фізичні вправи й рухова активність – найкращий шлях до оздоровлення. Проблема зміцнення здоров’я засобами фізичної культури споконвічна. Ще античний мислитель Горацій застерігав: «Якщо не бігаєш, поки здоровий, доведеться бігати, коли захворієш».
Здавалося б, що може бути легшим: вести здоровий спосіб життя, тобто раціонально харчуватися, більше рухатися, бувати на свіжому повітрі, уникати стресів. І чи не головне в цьому логічному ряду – фізичні навантаження, рух, бо, що також усім відомо, рух – це життя. Про роль фізичної культури як основи здорового способу життя – в першому розділі виставки.
Позитивне ставлення до фізичної культури і спорту сприяє великому успіху у формуванні особистості. Численні експериментальні дані свідчать, що фізична культура впливає на гармонійний та різносторонній духовний і фізичний розвиток людини. Другий розділ «Молодь України обирає здоров’я» знайомить з публікаціями, які розкривають головні умови для фізичного розвитку молоді і зміцнення здоров’я – рухова активність, заняття фізичними вправами.
Недостатня рухова активність – одна з багатьох проблем, яка вкрай гостро виражена в сучасному суспільстві і певною мірою обумовлена сучасним способом життя. Значне погіршення стану здоров’я населення пов’язане з малорухомим способом життя – гіпокінезією та гіподинамією. Роль оздоровчої фізичної культури в житті дорослого населення розкриває третій розділ виставки – «Фізичне виховання різних верств населення».
Експрес-виставка діє з 10 по 24 вересня 2013 року.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь