ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Консультація колег щодо роботи з інвалідами

Дата: 03.06.2013 14:39
Кількість переглядів: 378

03.06.2013 року у Тульчинському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулась нарада з фахівцями із соціальної роботи, на яку були запрошені Бурдо О.О. – заступник начальника управління соціального захисту населення, начальник відділу грошових виплат та компенсацій та Котляр Л.І. – старший інспектор управління соціального захисту населення райдержадміністрації.
Мова йшла про норми Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам», про заклади освіти, які готують спеціалістів з числа дітей з особливими потребами, відповіли на запитання фахівців із соціальної роботи.
Запрошені колеги повідомили, що відповідно до ст. 1 Закону України “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” право на державну соціальну допомогу мають інваліди з дитинства та діти-інваліди віком до 18 років. Мати чи батько дитини-інваліда, що здійснюють догляд та не працюють, не зареєстровані як підприємці та не перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні, мають право на призначення надбавки на догляд. Таким особам рахується стаж, тобто відраховуються внески до Управління Пенсійного фонду.
Загальний розмір допомоги не може бути меншим, ніж розмір прожиткового мінімуму для непрацездатної особи. При цьому, якщо інвалід з дитинства або дитина-інвалід має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника і державну соціальну допомогу відповідно до цього Закону, ці виплати призначаються одночасно. Фахівці із соціальної роботи РЦСССДМ дізналися, в яких розмірах державна соціальна допомога призначається інвалідам з дитинства 1, 2 та 3 груп та на дітей-інвалідів віком до 18 років.
Мова також йшла про заклади освіти, які готують спеціалістів з числа дітей з особливими потребами. Зокрема зазначено, що молоді люди, навчаючись з такими ж, як і вони, маючи схожі проблеми, можуть більше розкритись у спілкуванні, вирішенні певних питань. Були наведені приклади утворення щасливих сімей, коли молоді люди знайшли один одного під час навчання. Отож, перед фахівцями стоїть завдання розповідати дітям з особливими потребами та їхнім батькам про учбові заклади, в яких можна отримати освіту та в майбутньому знайти цікаву та перспективну роботу.

Тульчинський районний центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь