ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Консультують фахівці Пенсійного фонду

Дата: 28.11.2016 16:46
Кількість переглядів: 241

З 1 грудня 2016 року відповідно до Закону України від 25.12.2015 року №928 «Про державний бюджет України на 2016 рік» у зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність з 1130,00 грн. до 1247,00 грн., управління Пенсійного фонду у Тульчинському районі провело масовий перерахунок пенсій, обчислених відповідно до статті 28 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму. Розмір підвищення кожному пенсіонеру розраховується індивідуально.

Непрацюючим пенсіонерам перерахунок мінімального розміру пенсії за віком, встановленого відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», проведено з розрахунку 1247,00 грн.:

за наявності у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років страхового стажу, якщо пенсія призначена до 01.10.2011;

- за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, якщо пенсія призначена після 01.10.2011.

Не перераховуються з 01.12.2016 року:

• розміри пенсій за віком за відсутності повного страхового стажу;

• розмір пенсії в разі втрати годувальника, обчислений відповідно до статті 28 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, на двох та більше утриманців, один з яких працює;.

• розмір підвищення дітям війни відповідно до Закону України “Про соціальний захист дітей війни”;

• розмір додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”;

• розмір щомісячної державної адресної допомоги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 №265 “Деякі питання пенсійного забезпечення громадян”, якщо одержувачі пенсій не є інвалідами , дітьми-інвалідами та не отримують пенсію по втраті годувальника;

• розміри пенсій пенсіонерів, які працюють, провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Працюючим пенсіонерам після звільнення з роботи або припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу, пенсія перераховуватиметься з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності. Пенсіонери, які працюють, можуть і надалі здійснювати перерахунок пенсії згідно частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”) через кожні два роки роботи з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі).

Також не збільшиться розмір пенсійної виплати у випадках коли:

розмір підвищення перерахованого розміру пенсії менше можливої поточної індексації у місяці перерахунку. В цьому випадку встановлюється фіксована індексація, яка визначається як різниця між можливою поточною індексацією та сумою підвищення пенсії;

розмір підвищення перерахованого розміру пенсії менше розміру фіксованої індексації, встановленої до 01.12.2016 року.

Починаючи з 1 липня 2016 року, оподаткування пенсій здійснюється в частині перевищення понад 10740 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь