ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Кроковеє колесо» в с. Білоусівка

Дата: 22.06.2016 15:28
Кількість переглядів: 788

Фото без опису

21 червня 2016 року в с. Білоусівка Тульчинського району відбувся районний фестиваль народної творчості ім. К.Широцького «Кроковеє колесо», в якому прийняли участь всі територіальні громади Тульчинщини. В програмі свята було передбачені виставки народних умільців ,майстер-класи, уривки обрядових дій, концертна програма «Хай пісня долю колисає».

Фольклорні колективи , ансамблі народної пісні, окремі виконавці підготували старовинні народні пісні, серед яких були і маловідомі, що визвали чималий інтерес як у аматорів народної творчості, так і у глядачів.

В рамках фестивалю відбувся круглий стіл, присвячений життєвій і науковій діяльності нашого видатного земляка - мистецтвознавця, просвітника, етнографа Костя Широцького за участю науковців, дослідників з м.Хмельницький Іваневич Лілії та Трембіцького Анатолія, наукового співробітника Тульчинського краєзнавчого музею Порожньої Анни та соціального педагога і краєзнавця з м. Вінниця Гнатюк Валентини. Ведуча заходу директор Тульчинської ЦБС Вігуржинська Віра акцентувала увагу учасників на важливості вивченні наукової та громадсько-просвітницької спадщини К.Широцького. Директор Білоусівської школи І-ІІІ ступенів Рябокінь Валентина провела цікавий та пізнавальний екскурс по краєзнавчій та дослідницькій діяльності школи, бібліотекою-філією с.Білоусівка (бібліотекар Кульчицька Олена) організовано книжкову виставку «Кость Широцький – науковець, громадсько-просвітницький та педагогічний діяч».

Районний фестиваль пройшов за сприяння та участі начальника управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації Станіслава Городинського , директора Вінницького ОЦНТ Тетяни Цвігун, голови Тульчинської РДА Миколи Підболячного , голови районної ради Олексія Авраменка, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Катерини Третьякової та ін.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь