ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легенди нашого краю: Журавлівська криничка

Дата: 23.06.2015 16:26
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

Враховуючи загальновизнаний вплив Володимира Великого на розвиток державності і суспільного життя на землях сучасної України 25 лютого 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 107/2015 «Про вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого — творця середньовічної європейської держави Руси-України».

То ж саме під егідою вшанування пам’яті Святого рівноапостольного Великого князя, правителя та хрестителя Київської Русі Володимира Святославовича 19 червня відбулася хресна хода до священного джерела, що знаходиться біля с. Журавлівка.

Чудодійне джерело з надзвичайно чистою, цілющою водою з’явилося біля села досить давно. Важко встановити час його виникнення. Кам’яна брила біля криниці має дату – 1904 рік. Та по монетам часів правління Миколи першого, які знаходилися під час розчищення джерела, можна сміливо датувати його початком 19 століття, а то і раніше…

Саме на цьому місці було явлення Пресвятої Богородиці, після чого вода здобула благодатну силу та здатність виліковувати хвороби, зцілювати недуги.

Багато переказів про чудесні зцілення розповідають місцеві мешканці. Не один десяток років отримують люди поміч від Богородиці…

Так під час Першої світової війни прийшов до кринички скалічений війною солдат, помолившись Божій Матері він випив води, і сталося диво – відчув полегшення і повністю зцілився від ран…

В 20 – 30 – роках минулого століття, коли країною прокотилася хвиля боротьби з православною вірою, криничку також намагалися знищити: засипали землею, різним непотребом який зносили з усього села… Але святиню не можна знищити… в 1964 році - про що свідчить напис на криниці, було все відновлено.

Уже в наші дні, під час реконструкції криниці, коли для зручності було зрізано гілку, - на зрізі проступило зображення Богородиці, тим самим вказуючи що місце це відмічене Божою милістю.

То ж щорічно йдуть хресні ходи, біля кринички, служиться водо-святний молебень та омиваються в життєдайній воді паломники.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь