ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Марафон єднання: «Соборна мати - Україна, одна на всіх, як оберіг!»

Дата: 23.01.2017 16:47
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

23 січня 2017 року, у рамках відзначення Дня Соборності України – 98-ї річниці Акту злуки УНР і ЗУНР – знакової події в історії національного державотворення, у закладах освіти м.Тульчина проведено марафон єднання під гаслом: «Соборна мати - Україна, одна на всіх, як оберіг !». Марафон єднання є символічним відкриттям заходів щодо проголошеного Президентом України П.О.Порошенком 2017 року - Роком української революції 1917-1921р.р. у контексті відзначення історичних дат національного державотворення.
Марафон розпочався у Тульчинській ЗШ І-ІІІст.№2 (директор Плотицький М.А.) о 9 .00 год. З вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу освіти Тульчинської райдержадміністрації М.М.Митрицан.
До урочистого відкриття заходу активно долучилися учні початкової ланки школи, всі у святкових вишиванках, зворушливо читали поетичні та прозові рядки про Україну, її борців за незалежність та пов’язали жовто-блакитні стрічки до символічного вінка єднання. Під час урочистостей, у залі школи перебувала делегація НВК ЗШ І-ІІІст.№3-гімназії м.Тульчина на чолі з директором Швецем В.І., яка прийняла естафету.
Далі марафон єднання слідував у школу №3 -гімназію м.Тульчина, де представники учнівської громадськості, школярі 5-8-х класів поетичні слова і стрічки вплітали у вінок єднання.
У вишиванках, з українською символікою гостинно зустріли учасників естафети учнівський та педагогічний колективи Тульчинської ЗШ І-ІІІст.№1 (директор Третяк І.Г.). У актовій залі школи учні 9-11-х класів звернулися до історичних подій революції 1917-1921 років . З уст Мамаєнко Юлії, учениці 9 класу, прозвучав уривок з власного твору «Листи з минулого». Учитель української мови та літератури Басиста Т.А. акцентувала увагу присутніх на творчості Великого Кобзаря, який закликав українців до єднання та соборності.
Під час покладання вінка єднання до пам’ятника Т.Г.Шевченку делегацією відділу освіти та міських шкіл, старшокласники школи прочитали «Заповіт» Пророка України польською, російською, англійською, українською мовами.
Кодом національної єдності стали слова: «Соборна мати - Україна, одна на всіх, як оберіг!», що звучали у кожному загальноосвітньому навчальному закладі м.Тульчина.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь