ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми підвищили рівень бойової готовності і кроків, які українська армія буде вживати для захисту - Глава держави

Дата: 16.11.2015 11:27
Кількість переглядів: 270

Президент Петро Порошенко заявляє, що у зв'язку із ескалацією ситуації на Донбасі українські військові посилили оборонні заходи та рівень бойової готовності. Глава держави також заявив, що українські військовослужбовці отримали наказ відкривати вогонь у відповідь у разі виникнення загрози їх життю в наслідок обстрілів бойовиками. Про це він сказав під час спілкування з журналістами українських телеканалів.

"Ми різко підвищили рівень бойової готовності і кроків, які українська армія буде вживати для захисту", - сказав він.
За словами Президента, це вже призвело до певних наслідків - було знищено чотири диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, які впритул наблизилися до українських позицій. Глава держави зазначив, що українські військові діяли абсолютно професійно. Він також повідомив, що у речах, які були залишені, знайдені предмети, які засвідчують належність до російського громадянства учасників групи, що в черговий раз підтвердило участь Російської Федерації і її громадян у діях проти України на Сході.
Глава держави також повідомив, що відведена українська техніка перебуває у таких місцях і тримається в такому рівні бойової готовності, щоб мати змогу швидко висунутися на позиції для відкриття оборонного вогню.
Крім того, зазначив Глава держави, Україна проводить зустрічі з керівництвом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, під час яких інформує про всі порушення домовленостей бойовиками. "Ми чітко вказуємо місця, де за даними нашої розвідки зберігаються невідведена важка техніка і артилерія. Ми моніторимо за ними, в нас є система супутникової розвідки, безпілотних літальних апаратів", - констатував він.
Петро Порошенко також поінформував, що під час переговорів із представниками ОБСЄ та у Нормандському форматі Україна також порушує питання негайного започаткування програми розмінування територій, оскільки значна кількість втрат на Сході саме через підрив на мінах. За його словами, під час зустрічі з Високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки – Віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні було досягнуто домовленості про активного залучення Євросоюзу до цього процесу. Президент висловив сподівання, що це прискорить процес розмінування і значно зменшить кількість жертв як серед військових, так і серед мирного населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь