ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми, українці, вміємо робити добро, тому що добро - в українських генах - Президент під час презентації «Книги Добра»

Дата: 11.12.2017 16:17
Кількість переглядів: 383

Президент Петро Порошенко взяв участь у презентації «Книги добра». Під час заходу відбулась відео-презентація, присвячена створенню «Книги Добра». Глава держави передав один з примірників Книги до Національної бібліотеки України ім.В.І.Вернадського.
Президент відзначив унікальність проекту, до якого долучилося близько 300 000 дітей та дорослих: волонтерів, батьків, ентузіастів для того, щоб сьогоднішня зустріч-презентація стала можливою.
Президент згадав багато зустрічей, які передували сьогоднішньому дню - від Таллінна, де вперше Главі держави була продемонстрована унікальна технологія книговидання, та зустрічей з українськими громадами в різних європейських столицях, багатьох зустрічей з українською діаспорою, до історичної зустрічі 11 червня цього року на Закарпатті. «Коли ми відкрили двері в Європу разом із Президентом Словаччини – в день, коли Україна отримала безвіз і остаточно сказала прощавай Радянській імперії і Радянському союзу», - сказав Президент. Він закликав усіх «прочитати цю Книгу і знайти свою улюблену історію».
Петро Порошенко навів слова маленького хлопчика Микити Авілова із Черкас, які він написав для «Книги Добра» і які влучно пояснюють сутність добра: «Добро – це те від чого на серці стає радісно і світло. Я не герой. Я не рятував життя, не відкривав нових світів. Але мама каже, що я роблю добрі вчинки і дарую добро. Добро, коли я подаю руку мамі, коли виходжу з автобуса. Допомагаю старенькій сусідці донести сумки додому. Добро, коли я чуйний до тварин. Ми з мамою підібрали собаку, яку збив автомобіль. Ми його вилікували і залишили у себе жити. Він став мені найкращим другом. Отже, я вважаю, що робити добро може кожен. Треба лише мати чуйне серце…».
«Ми, українці, наша велика нація, вміємо робити добро. І тепер робимо це, попри усі негаразди, попри смуток, попри війну, - які, здавалося, могли би озлобити нас. З точністю до навпаки - не озлобили, тому що добро в українських генах», - сказав Глава держави.
Він зауважив, що цей проект також можна вважати і великим «соціологічним опитуванням, в якому взяли участь 300 000 українців».
Глава держави зазначив, що «дипломатія добра – це одна з амбітних цілей, яку поставили собі організатори проекту». «Вдумайтесь, наші маленькі посли вже відвідали Ватикан і були на зустрічі із Папою Римським, відвідали багато парламентів європейських країн, презентуючи і представляючи Україну. Це ще один доказ того, що добро відкриє будь-які двері - навіть броньовані, кодовані чи ворожі. Воно допомагає нам боротися з тими, кого американський Президент Рональд Рейган назвав «імперією зла», - підкреслив Петро Порошенко та наголосив на тому, що «Книга Добра» є абсолютно позитивним і унікальним проектом».
Він зазначив, що дуже багато волонтерів, відомих українців нашого часу долучилися до його народження та реалізації. Серед них - Його Преосвященство Любомир Гузар, Ада Роговцева, Іван Драч, Марія Матіос, інші відомі журналісти та митці, артисти. «Головне – це більше трьохсот тисяч дітей, які долучились до цього проекту для того, щоб поділилися добром не просто з усією країною, а з усім світом. Ця чарівна Книга - є квінтесенцією добра», - сказав Порошенко.
Президент повідомив, що наступним кроком стане презентація унікальної Книги в обласних центрах. Під час презентацій обиратимуться найкращі творчі колективи, які згодом увійдуть до складу української делегації, яка передаватиме «Книгу Добра» в одну із 50 країн світу, що беруть участь в проекті. Насамперед, - до Національної бібліотеки Ватикану, бібліотеки Конгресу США, до Королівської книгозбірні Великої Британії та до бібліотеки в єгипетській Олександрії.
«Ця збірка розповідей краще за будь-яку дипломатію, промоції та рекламні кампанії розкаже світові про нашу фантастичну, найкращу в світі Україну… Про те, які ми українці є насправді, про всі наші чесноти», - сказав Президент та подякував та привітав усіх організаторів, учасників, волонтерів, «всіх небайдужих, хто відгукнувся за покликом серця на цю гарну справу».
«Добра всім нам. Бо ми маємо тверде переконання, що добро завжди перемагає зло. Саме тому ми впевнені в нашій перемозі над агресором, в звільнені української землі, побудові і реформуванні накращої в світі державі тому, що з нами добро і знами Господь Бог. Точно Україна переможе», - сказав Президент.
В свою чергу, Генеральний директор Національної бібліотеки їм. В.І.Вернадського Володимир Попик подякував за велику честь отримати сьогодні таку унікальну пам’ятку «Книгу Добра».
«Книга унікальна. Це абсолютно унікальний документ друкарської, художньої, книжної культури. Але найбільше - це унікальна пам’ятка нашої сучасної історії культури духовності. Тому що в цій книзі як у краплі води відобразився світогляд наших молодих громадян, всі традиції, вся культура, всі чаяння українського народу до добра, справедливості і краси», - зазначив Володимир Попик.
Він наголосив, що Книга зберігатиметься у Фонді Президентів України і буде доступна для всіх читачів.
Володимир Попик також запросив Главу держави відвідати бібліотеку у наступному році з нагоди 100-річчя її створення.
Директор бібліотеки також нагадав слова українського режисера Олександра Довженка, написані у дуже трагічні часи: «Нема добра в Україні - спішіть робити добро».
Мама дітей - співавторів «Книги Добра» Наталля Тищук подякувала Главі держави та всім організаторам за таку важливу ініціативу і створення цього проекту. Вона зазначила, що її родина приїхала з міста Соледар, що на Донеччині, і голова їх родини нині обороняє Україну від російського агресора.
8 лютого 2017 року під патронатом Президента Петра Порошенка, за підтримки Міністра Закордонних Справ України Павла Клімкіна, народного депутата України, письменниці Марії Матіос, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини, Посольства Угорщини в Україні, з благословення Кардинала, верховного архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара, стартував Міжнародний соціальний проект «Книга Добра», який об’єднав тисячі дітей та дорослих з єдиною метою - відшукати унікальні історії про добро в усіх його проявах.
На першому етапі проекту, який тривав до 15 березня 2017 року діти та дорослі зі всіх регіонів України писали реальні історії про добро. Тоді на електронну адресу організаторів проекту надійшло більше 3000 надзвичайно цікавих історій про добрі, мудрі вчинки безкорисливих людей, з чуйним серцем і хорошими помислами. З них Редакційною радою, яку очолила Марія Матіос, було відібрано сотню найцікавіших історій.
Другий етап міжнародного соціального проекту зі створення художніх малюнків, тривав із 29 березня до 1 червня 2017року. За цей час його організатори отримали близько 40 000 ілюстрацій, до вже написаних історій про добро, з яких редакційна рада визначила 100 найкращих.
На завершальному етапі, відібрали 50 історій та малюнків, які й увійшли до Книги Добра. «Книга добра» - абсолютно унікальний проект, унікальна книга з абсолютно унікальною технологією її виготовлення. Вона надрукована на черпаному папері, який зберігається більше тисячі років. Сам папір виготовляли із бавовни і трав, зібраних у тих регіонах, звідки надійшли історії про добро. На кожну сторінку створили окреме кліше, ретельно виведене каліграфічним почерком.
За час міжнародного соціального проекту у створенні «Книги Добра» участь взяли більше 300 тисяч дітей та дорослих. Першу групу переможців, разом із дітками учасників АТО та вимушених переселенців, Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко, Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою особисто зустріли та провели на оздоровлення до Угорщини.
Загалом, впродовж літа 2017 року відпочити в сусідній країні мали змогу 200 переможців унікального соціального проекту.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь