ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ. Як він працюватиме?

Дата: 04.04.2017 15:49
Кількість переглядів: 236

У суботу, 1 квітня, Міністерство фінансів запустило електронний реєстр відшкодування ПДВ. Наразі відбувається наповнення реєстру інформацією. Про це повідомляється на офіційному сайті Мінфіну.

“Згідно з законодавством, він буде доступним в перший робочий день квітня, 3 числа. Тепер кожен підприємець зможе в онлайн-режимі перевірити, на якому етапі знаходиться його платіж”, — йдеться у повідомленні.

У Міністерстві пояснюють, що всю вхідну інформацію в реєстр формує Державна фіскальна служба на підставі заявок бізнесу та закріплює це електронним цифровим підписом. Після цього на узгодження суми відводиться не більше 30 днів (у передбачених законом випадках – 60 днів) і відбувається автоматичне відшкодування на наступний день після закінчення цього строку.

«Відшкодування відбувається в хронологічному порядку (підприємець, який перший подав, першим отримує кошти за всіх інших рівних умов) та на щоденній основі. Раніше ПДВ відшкодовували в останні 5 днів місяця. При такому підході підприємці не могли завчасно планувати», - пояснюють в Міністерстві фінансів.

Тепер повертати ПДВ будуть в будь-який день місяця після узгодження суми. Відтак, бізнес зможе краще планувати свою діяльність та отримає додаткові оборотні кошти, починаючи з 10-х чисел кожного місяця.

У відомстві вважають, що такий реєстр унеможливить корупцію при відшкодуванні ПДВ, відновить довіру бізнесу та створює рівні умови для кожного підприємця.

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь