ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мистецька Вільниця - 2013

Дата: 22.07.2013 15:58
Кількість переглядів: 457

Фото без опису

Відомий далеко за межами Тульчинщини місцевий художник і громадський діяч, Заслужений художник України, член Національної спілки художників України Михайло Васильович Довгань завжди багатий на різноманітні проекти та ініціативи. Цьогоріч він започаткував Міжнародний образотворчий пленер «Мистецька Вільниця», який відбувається з 14 по 23 липня на мальовничій території Музею просто неба «Козацька левада», що знаходиться між селами Кинашів та Нестерварка. Фото без опису
Гості цього незвичайного мистецького свята – відомі в Україні люди, представники Національної спілки художників України, земляки з різних куточків Вінниччини, митці з Придністров’я і Польщі, художники, скульптори, музиканти... Програма була насичена виступами і творчою працею, обміном цікавим досвідом, здобутками та експериментами. Певним підсумком пленеру стала виставка робіт учасників проекту в палаці Потоцьких, що в Тульчині, 20 липня. Десятки картин, переважно пейзажного жанру, портрети і натюрморти справили неабияке враження на гостей виставки, серед яких були голова Тульчинської райдержадміністрації Анатолій Степанович Бузік, заступник голови райдержадміністрації Марія Іванівна Колібабчук, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Катерина Василівна Третьякова, директор Тульчинського училища культури Леонід Данилович Трачук та багато інших шанувальників образотворчого мистецтва.
Фото без описуУ вітальному слові А.С.Бузік подякував гостям району за участь у мистецькому заході, за показ робіт і популяризацію краси нашого краю. Різними стилями та напрямками мистецтва, підкреслив голова райдержадміністрації, ви демонструєте справжню любов до рідної землі, до подільського краю, до наших працьовитих людей. Співзвучними були виступи доктора мистецтвознавства, професора і академіка Олександра Федорука, що передав вітання від імені секретаріату Національної спілки художників України та президії Національної академії мистецтв України, голови Вінницької обласної організації НСХУ Леоніда Гринюка та ряду інших митців, в т.ч. польського гостя Янека Вайраха. Окрасою виставки стали музичні подарунки від співака з Молдови, лауреата міжнародних конкурсів Іонела Тукіли.
Наприкінці виставкового заходу найактивнішим учасникам були вручені Дипломи від Тульчинської райдержадміністрації та районної ради. Поряд з усміхненим ініціатором мистецького свята стояли його надія та опора – сини Сергій і Олег, які впевнено пішли батьківським творчим шляхом. Маємо, таким чином, творчу династію, якій зичимо світлого майбуття!
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь