ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN з кожним роком набирає обертів, сприяючи відновленню Палацу Потоцьких

Дата: 09.04.2019 09:20
Кількість переглядів: 203

Фото без опису

На цьому наголосив сьогодні, 8 квітня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, спілкуючись із представниками ЗМІ. Цього року у Тульчині вже втретє за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради, Тульчинської ОТГ та Тульчинської районної державної адміністрації проходитиме фестиваль OPERAFEST TULCHYN.

Основна мета фестивалю, окрім залучення широкого загалу до світової оперної культури – відновлення Палацу Потоцьких,- пам’ятки архітектури,на території якої вже третій рік поспіль проходить оперне дійство.

Сьогодні фахівці працюють над оновленням ландшафтного дизайну паркової території. Тривають роботи по реконструкції корпусів самого палацу.

Валерій Коровій зазначив: « По реконструкції західного крила (будівлі, що при вході знаходиться ліворуч), ми зробили оцінку, провели цілий ряд перемовин. В результаті – дві компанії готові взяти цей корпус в довгострокову оренду і, відповідно, до конкурсних вимог, збудувати там готельний комплекс. Це компанії з м. Київ, які спеціалізуються на готельній справі та допомагають нам в організації OPERAFEST TULCHYN», - додав очільник області.

За його словами, на сьогоднішній день проводиться експертна оцінка вартості, яка буде завершена найближчим часом: «Далі погодимо експертну оцінку з Міністерством культури, бо це загальнодержавна пам’ятка архітектури. Внесемо на сесію обласної Ради проект рішення про оголошення конкурсу на здачу цього об’єкту в довгострокову оренду із цільовим призначенням – побудова готельного корпусу. Після того, як обласна Рада дасть нам таку згоду, буде проголошений конкурс і визначиться переможець», - повідомив Валерій Коровій.

Потреба у готельному комплексі буде не лише під час проведення OPERAFEST TULCHYN. Фестиваль – це не лише дні, коли виступатимуть артисти і відбуватиметься музичне дійство. Загалом цей процес триває цілий рік, адже систематично здійснюються заходи, що спрямовані на відродження історичної пам’ятки, а це, в свою чергу, відображатиметься на проведенні фестивалю. Така робота є досить довготривалою і може бути завершена за 3-5 років.

Нагадаємо: раніше в Палаці Потоцьких відремонтували кілька виставкових залів та праве крило корпусу.

Тож цього року протягом 4-9 червня у Палаці Потоцьких влаштовуватимуть виставки Вінницький обласний краєзнавчий музей, Вінницький обласний художній музей та Тульчинська ОТГ. У «Золотій залі» відбудеться виставка картин «Потоцький», у «Блакитній» — виставка робіт Григорія Зорика «Провінційні вельможі», у «Грецькій залі» – виставка Подільського музею Тиманівка, у «Літній гостинній» — експозиції «Міста і містечка Поділля кінця ХІЧ початку ХХ століть» та «Театральні костюми», у залі Музею книги — виставка картин, пов’язаних із книгами, у «Вітальній» – виставки «Майстерня слов’янського ювеліру», «Копіарт», «Арт-студія», «Абетка від А до Я — мастер-класи з живопису, «Мала академія гончарства», «Кольчугоплетіння».

Протягом фестивалю звучатимуть опери сімома мовами: українською, англійською, італійською, німецькою, французькою, польською та іспанською. Глядачі зможуть почути твори 27 композиторів, зокрема: Роберта Шумана, Станіслава Монюшко, Джима Стейнмана, Карлоса Гарделя, Юрія Шевченка та багатьох інших.

Щодо готелів у місті Тульчині та поблизу, то всі вони на даний момент вже заброньовані для артистів та учасників фестивалю,отже гостям варто їхати або чартерними програмами або самостійно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь