ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На апаратній нараді про колегію облдержадміністрації

Дата: 26.07.2016 11:00
Кількість переглядів: 296

25 липня 2016 року відбулась апаратна нарада, яку провів голова райдержадміністрації Микола Підболячний за участю голови районної ради Олексія Авраменка, міського голови Валерія Весняного, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, інших державних установ і організацій.
Микола Васильович повідомив, що 21 липня в Іллінецькому районі відбулося засідання колегії облдержадміністрації під керівництвом голови облдержадміністрації Валерія Коровія. М.Підболячний ознайомив учасників наради з основним змістом питань, що розглядалися там, і одночасно визначав завдання для районних державних служб і підрозділів райдержадміністрації:
«Колегія розпочалась з вшанування пам’яті загиблого воїна з Іллінецького району, учасника АТО. Загалом, на 1 липня п.р. на сході нашої держави уже загинули 180 вінничан. В продовження теми військової:
  • необхідне налагодження системи роботи по залученню до військової служби за контрактом, що потребує нових, нестандартних підходів, як, наприклад, прийняття районної програми щодо фінансового стимулювання молодих людей, які хочуть служити за контрактом».
Далі голова райдержадміністрації наголосив на наступному:
  • щодо внутрішньополітичного життя країни та місця і ролі державної служби. Теза, яку неодноразово повторює голова облдержадміністрації: «Ми, обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації – надавачі послуг сьогодні». Завтра будуть зміни, – ми про них дізнаємось. Відтак, роль ЦНАПів зростає повсякчас;
  • оскільки з прокуратури знято функції загального нагляду, хтось їх має виконувати. З часом це можуть робити префектури, але це буде з часом;
  • іде процес децентралізації, особливо це відчутно у питаннях фінансового характеру. Кошти, по великому рахунку, в місцевих радах є і їх слід використовувати, в першу чергу, на потреби громад, а вже потім – на зарплату, а не навпаки;
  • увага аграрному сектору! Ідуть жнива, Вінниччина має перший мільйон намолоченого зерна ранньої групи. Прогноз – 5 млн. тон збіжжя.
Керівник району зауважив: «Цікаві міркування з цього приводу висловив голова облдержадміністрації, зокрема, про прибутковість аграрного бізнесу та наявність «тіньових» схем у ньому. До речі, ці висловлювання я чув вже не один раз. Думаю, що рано, чи пізно, за цю справу візьмуться серйозно... До прикладу, фермер, який має 100 га, отримує виручку від реалізації сільськогосподарської продукції в межах 1 млн. 750 тис. грн. Це не мої дані, а почуті нами на колегії. Жоден орендар землі ще не відмовився хоча б від 1 га, мотивуючи збитковістю.
Серйозна розмова велась навколо детінізації економіки країни. Сьогодні в «тіні» крутяться від 30 до 60 % коштів. А це вже – загроза національній безпеці!»
М.Підболячний визначив завдання для районних служб і підрозділів райдержадміністрації: «Що я хотів би почути на наступній нараді? По-перше, ріст фонду заробітної плати в районі. По-друге, тенденції зі застрахованими особами. По-третє, чисельність зайнятого населення, особливо у бюджетній сфері у порівнянні з минулими періодами. Далі, що діється у підприємницькому середовищі, їх кількість збільшується, чи зменшується? Скільки нелегальних працівників виявлено? Знаю, робота в цьому напрямку ведеться, – очікую на серйозну відповідь та інформацію на загал».
В доповнення до піднятого питання про розвиток і стимулювання в аграному секторі економіки керівник району додав, що в області проводиться операція «Урожай», в рамках якої відслідковуються питання підвищення розміру заробітних плат, легалізація доходів, оподаткування земельних ділянок, кількість засіяних площ та їх відповідність належним чином оформленим документам, як і ким використовується земля під невитребуваними паями, землі запасу і землі резервного фонду тощо.
Далі голова райдержадміністрації зупинився на окремих питаннях гуманітарної сфери, зокрема, в освіті та охороні здоров’я. Микола Васильович підкреслив: «З цих та багатьох інших питань охорони здоров’я планується серйозна розмова на нараді, яка готується на найближчий час!»
Наприкінці наради голова райдержадміністрації та голова районної ради поділилися враженнями від Іллінців та об’єктів, де побували до пленарного засідання колегії облдержадміністрації, в контексті робіт з благоустрою м. Тульчина. О.Авраменко розповів про процеси об’єднання територіальних громад Іллінецького району.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь