ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На медицину додатково виділено 5,3 мільярди

Дата: 21.07.2017 11:38
Кількість переглядів: 260

Завдяки урядовій пропозиції і підтримці Верховної Ради буде розширено доступ громадян до медичних послуг і лікування. В цьому році на програму "Доступні ліки" буде додатково виділено 200 млн грн. Програма стартувала з 1 квітня і передбачає відшкодування вартості медпрепаратів (реімбурсацію) для лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, діабет II типу і бронхіальну астму. Додаткових 450 млн грн. отримають регіони у складі медичної субвенції на лікування хворих на ниркову недостатність (гемодіаліз) та діабет. Зараз в Україні понад 5 тисяч осіб перебувають на гемодіалізі. За підрахунками медиків, в Україні від цукрового діабету можуть страждати близько 2,5 млн осіб. Додатково 186 млн грн вже в цьому році буде направлено на лікування громадян за кордоном.

Одночасно уряд дбає і про розвиток вітчизняної медицини. Тому частина позапланових бюджетних надходжень буде направлена на додаткове фінансування медичних клінік та науково-дослідних установ. Зокрема, клініки Національної академії медичних наук України додатково отримають 443 млн грн., ДУ "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ" – 60 млн грн. Із спеціального фонду на розвиток сільської медицини буде направлено 4 млрд грн.

У Вінницьку область на реалізацію програми «Доступні ліки» надійшло 20,5 мільйонів гривень. Відповідно до реімбурсації інсулінів станом на 27 червня 2017 року в області відпущено препарати інсуліну по 2512 рецептах на суму 1,1 млн.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь