ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині більше сотні безробітних залучатимуть до громадських робіт з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій

Дата: 03.09.2015 15:35
Кількість переглядів: 244

«Враховуючи прогнозне збільшення кількості людей, які будуть звертатись щодо оформлення субсидій з наближенням опалювального періоду і відповідне навантаження на служби соціального захисту, та з метою економії коштів місцевих бюджетів Кабінетом Міністрів було прийнято рішення про збільшення на період найбільшого навантаження кількості працівників, які оформлятимуть субсидію населенню, з числа безробітних. Заробітну плату їм виплачуватимуть центри зайнятості»,- про це повідомив голова облдержадміністрації Валерій Коровій під час селекторної наради 2 вересня.
Про організацію в області роботи щодо залучення безробітних до громадських робіт з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій інформував учасників наради директор Вінницького обласного центру зайнятості Анатолій Олійник.
«Протягом двох останніх тижнів Вінницький обласний центр зайнятості працював організаційно з керівниками районів щодо напрацювання механізму залучення додаткових працівників з числа безробітних на допомогу соціальним службам,- зауважив він.
Посадовець наголосив на необхідності внесення до розпорядчих документів сільських,селищних та міських рад відповідних рішень про включення до переліку видів оплачуваних громадських робіт інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та роботу з документацією.
На підставі цих рішень ми зможемо здійснювати фінансування цих робіт за рахунок коштів фонду центру зайнятості.
«У нас є кошти - порядка одного мільйона гривень на оплату громадських робіт, тож ми готові починати роботу з базовими сільськими та селищними радами, з якими налагоджена співпраця, вже з сьогоднішнього дня»,- запевнив Анатолій Олійник.
Як зауважив посадовець, на сьогодні потреба у додаткових працівниках, за інформацією з місць, становить більше 90 чоловік, але в процесі роботи може бути залучено до 150 безробітних.
Працівники відділів надання соціальних послуг, які працюють з безробітними мають бути проінструктовані щодо порядку надання житлових субсидій за спрощеною системою та умов надання кредитів на заходи з енергозбереження. Відповідне доручення отримали керівники районних центрів зайнятості.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь