ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині підбили підсумки командно-штабних навчань з територіальної оборони

Дата: 10.07.2017 10:11
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

В прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція за участю військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату Олега Вінницького, радника голови облдержадміністрації Володимира Артюха та директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлани Василюк щодо підсумків командно-штабних навчань з територіальної оборони, які проходили 4-6 липня 2017 року

під керівництвом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал – лейтенанта Сергія Попка.

У навчаннях брали участь представники органів державної влади, Державна служба надзвичайних ситуацій, Національна поліція України, Служба безпеки України, Державна прикордонна служба України.

Олег Вінницький зазначив: «ТрО України – це система загальнодержавних і воєнних заходів, які проводяться поза зонами бойових дій для оборони визначеної території в особливий період. Завданням ТрО є охорона і захист державного кордону, забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевих органів самоврядування,охорона стратегічно важливих об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами тощо. У цих планових командно-штабних навчаннях брали участь усі зони (області) та їх територіальні одиниці».

За словами обласного військового комісара, в рамках навчань було розгорнуто Штаб зони територіальної оборони, працювала Рада оборони, яку очолює голова обласної державної адміністрації, у кожному районному центрі були розгорнуті штаби районів територіальної оборони, очолювані головами РДА.

У ході навчань були відпрацьовані питання, пов’язані з ефективністю функціонування системи управління та організації роботи зональних та районних штабів територіальної оборони; організації місць зберігання зброї, боєприпасів, МТЗ для військових підрозділів територіальної оборони; можливості місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування з організації всебічного забезпечення виконання завдань та їх підготовки.

«Підбиваючи попередні підсумки навчань, можу зазначити. що мета навчань досягнута, практично відпрацьовані усі питання, особовий склад отримав і теоретичні знання і практичні навики виконання завдань»,- підсумував Олег Вінницький.

Радник голови ОДА Володимир Артюх додав на завершення, що під час навчань організовувалась взаємодія органів виконавчої влади з військовим командуванням, з командуванням правоохоронних органів – тобто планомірно відновлюється і вдосконалюється та система територіальної оборони, яка була вщент зруйнована. В області керівництво регіональними органами ТрО покладено на голову Ради оборони Вінницької області – голову облдержадміністрації Валерія Коровія.

«Був набутий практичний досвід взаємодії Ради оборони, обласної державної адміністрації, РДА із силовими структурами, такими як ЗСУ,Нацгвардія,СБУ, Національна поліція,що і було основною метою даних командно-штабних навчань»,- підкреслив Володимир Артюх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь