ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині триває процес передачі на місця функцій з надання адміністративних послуг

Дата: 08.04.2016 11:27
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

07.04.2016 під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулася нарада, де обговорили питання готовності місцевих органів влади взяти на себе функції реєстрації, які раніше виконували управління юстиції.
Адже реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної допомоги передбачає ліквідацію районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції та утворення об’єднаного міськрайонного управління юстиції в області. Відтак відбувається передача повноважень від територіальних органів юстиції до райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.
«30 квітня це останній день, коли юстиція приймає документи на реєстрацію речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців. І ми повинні бути максимально готові, для того, щоб ніякого збою на Вінниччині в цьому напрямку не було. Щоб будь - який громадянин з 1 травня зміг отримати ці адміністративні послуги. Ми повинні чітко зрозуміти, що в усьому світі влада надає послуги. Це пріоритетна діяльність органів державної влади, адже якщо раніше ми сприймали адміністративні послуги лише через призму підтримки бізнесу, спрощення і прискорення реєстрацій суб’єктів господарювання, то позитивний досвід м. Вінниці, яке вже кілька років підряд отримує звання комфортного міста для проживання, доводить, що адміністративні послуги це не тільки для бізнесу. У місті створено філії прозорого офісу, де надаються соціальні послуги. Це сегмент, де найбільше бачать владу і оцінюють її роботу. Аналогічна ситуація має бути і в районах області», - зауважив Андрій Гижко.
Також в ході наради заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Надія Насіковська розповіла про результати моніторингу роботи ЦНАПів.
За її словами, на сьогодні в області діють 28 центрів надання адміністративних послуг, в яких, останнім часом, спостерігається тенденція збільшення надання адміністративних послуг. «Загалом по області надається 73% адміністративних послуг від загальної кількості, а в районах і містах обласного значення цей показник - 27%. За минулий рік через ЦНАП надано більше 1 мільйона послуг, що в 2 рази більше ніж у попередньому році», - повідомила Надія Носіковська.
Надія Носіковська зауважила, що вся плата за адміністративні послуги надходять до місцевих бюджетів. В 2015 році за реєстрацію майна до місцевих бюджетів надійшло більше 16 мільйонів гривень, за три місяці поточного року - 5 млн .грн.
Відповідно до проведеного моніторингу незалежною робочою групою, за станом функціонального призначення ЦНАПи поділено на 4 групи:
Найкраще забезпечується функціональне призначення у Немирівському, Теплицькому, Барському та Іллінецькому районнах, вони увійшли до першої групи. До другої групи відносяться Гайсинський, Калинівський, Крижопільський, Чечельницький райони, м.Козятин, м.Ладижин і м.Хмільник. Третя група - м.Жмеринка, м.Могилів-Подільський, Бершадський, Літинський, Тульчинський, Тиврівський, Погребищенський, Мурованокуриловецький, Оратівський, Чернівецький, Шаргородський райони.
Четверта група - Липовецький, Піщанський, Томашпільський, Тростянецький, Ямпільський райони.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь