ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині триває реалізація природоохоронних заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в області

Дата: 22.10.2018 16:47
Кількість переглядів: 254

Фото без опису

Такою була тема звіту директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природоохоронних ресурсів облдержадміністрації Миколи Ткачука під час щопонеділклової апаратної наради голови ОДА з керівниками департаментів та служб області.
Відповідно до «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» Департамент працює над вирішенням екологічних завдань в кількох пріоритетних напрямках.
Одним з таких є відновлення гідрологічного та санітарного режимів 11 поверхневих водойм. Зокрема, на даний час майже завершені роботи по розчистці р.Десенка в межах Стрижавської селищної ради. Триває підготовка до розчистки р.Південний Буг в межах Стрижавської Селищної ради протяжністю 6,6 км. в межах Хмільницької міської ради. Крім того 20 вересня 2018 року прийнята районна програма «Розчистка та екологічне оздоровлення річки Південний Буг на території Хмільницького району на 2018-2019 роки», в якій передбачено обсяг коштів на реалізацію заходів передбачених даною програмою та визначено джерела їх фінансування.
«Наразі проводяться роботи по розчистці водних об’єктів у селах Великий Остріжок та селі Березна Хмільницького району. Проведено роботи з розчистки берегів та русла річки Мурафа біля с.Буша та річки Русава біля с.Клембівка Ямпільського району. Також проходять процедуру оцінки впливу на довкілля проекти розчистки водойм, що замовлені Турбівською селищною радою, Гайсинською, Барською та Вінницькою міськими радами, Сокільською, Бабчинецькою сільськими радами Чернівецького району. Також ДП «Погребищенський райагроліс» замовив документацію по розчистці витоків р. Рось», - зазначив Микола Ткачук.
Не оминули увагою і питання надрокористування. Зокрема, у 2018 році, з метою повного переведення діяльності з розробки корисних копалин у правове поле, заплановане проведення інвентаризації об’єктів надрокористування. За підсумками інвентаризації виявлено 2 тис. 107 об’єктів надрокористування (разом із артсвердловинами). Для Вінниччини типовими є вапнякові, гранітні, піщані та суглинкові родовища.
Згідно інформації Державної служби геології та надр України станом на жовтень 2018 року на території області знаходиться 348 родовищ неметалічних (твердих) корисних копалин, 81 з яких розробляються підприємствами, відповідно до діючих спеціальних дозволів на користування надрами.
Ще одним пріоритетним напрямком діяльності департаменту є відновлення природних комплексів 11 парків-пам`яток садово-паркового мистецтва.
Наразі триває робота з відновлення парків, яка була розпочата у попередні роки. Зокрема проведено розчистку Комаргородського парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва. На даний час готується підсадка дерев тих порід, що характерні для даного парку.
Протягом вересня-жовтня цього року розчищені від сухостійних та аварійних дерев парки «Мала Софіївка» (Вінницький район), «Покровський» (смт Теплик), Немерченський та «Жван» (Мурованокуриловецький район). Продовжується робота в парках «Огруд», «Стадуб» (Теплицький район) та Олександрівському (Жмеринський район).
«Окрім знесення загиблих дерев, зрізане сухе гілля та видалена самосійна поросль. На дані роботи було виділено 1 млн. 572,364 тис. грн. За результатами тендеру визначена сума у 1 млн. 300 тис. гривень. Таким чином для обласного бюджету заощаджено 272 тисячі 364 гривні», - зауважив Микола Ткачук.
За словами посадовця, до кінця року такі роботи планується провести на територіях Вербівського (Оратівський район), Деребчинського та Рахнівського (Шаргородський район) парків, а також ландшафтного заказника «Моївський сад-парк». На їх виконання виділено 1 млн. 934,584 тис. грн. Оголошені відкриті торги на виконання робіт.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь