ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині з робочим візитом перебуває Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов

Дата: 06.02.2015 15:47
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

Свою поїздку урядовець, який родом з Вінниччини, розпочав офіційною зустріччю з керівниками області.

Інформуючи Міністра про актуальні питання молодіжної політики та проблеми, що виникають сьогодні у сфері діяльності спортивних товариств, голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник зазначив, що, зважаючи на оперативність упровадження фінансової децентралізації, виникає чимало питань щодо організації подальшої діяльності низки галузевих закладів.

«Ми сьогодні зіштовхуємось з проблемами функціонування окремих дитячо-юнацьких спортивних шкіл, переймаємось усім, що відбувається в молодіжному, студентському середовищі, працюємо над питаннями залучення до активної діяльності молоді, яка досить серйозно впливає на суспільно-політичне життя нашої держави», - зазначив Анатолій Олійник.

Голова облдержадміністрації інформував Ігоря Жданова про нещодавнє обрання нового складу Студентського Парламенту Вінниччини та власну зустріч з його учасниками, відзначивши високий рівень активності молоді Вінниччини та креативність підходів студентського активу до реалізації різного роду проектів та вирішення актуальних для молоді питань.

«Сподіваюсь, що Ваш візит дасть можливість активізувати певні напрямки діяльності щодо роботи з молоддю, розвитку фізичної культури та спорту області», - зауважив водночас Анатолій Олійник.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, у свою чергу, зазначив, що процеси децентралізації справді на часі, але нові повноваження на місцях необхідно підкріплювати відповідним фінансовим ресурсом. А зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в державі, з цим аспектом на сьогодні є певні труднощі.

«Найбільш чутливим був процес передачі на місцеві бюджети тих дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які фінансувалися з фонду соціального страхування. Сьогодні три регіони України рішенням сесії повністю закрили це питання. Сподіваюсь, що Вінниччина невдовзі теж прийме відповідне рішення», - зауважив Ігор Жданов. За словами Міністра, у розв’язанні цієї проблеми, можливо, варто йти шляхом оптимізації управлінського персоналу, але зберегти при цьому учнів та тренерів - той потенціал, який згодом відновити буде надто важко.

Досить високу оцінку від урядовця отримали молодіжні проекти, що реалізуються в регіоні, зокрема діяльність Студентського Парламенту Вінниччини. Енергію активної молоді, переконаний Ігор Жданов, необхідно спрямовувати на ефективне підвищення якості державного управління.

У ході зустрічі також були обговорені можливі шляхи забезпечення процесу адаптації молодих людей до звичного ритму життя по завершенню військових дій на Сході України. У вирішенні цього питання, зазначив Міністр, в нагоді може стати досвід та допомога паралімпійців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь