ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині завершено перший етап з призначення житлових субсидій населенню за спрощеним порядком

Дата: 03.09.2015 15:33
Кількість переглядів: 263

Про це поінформувала учасників обласної селекторної наради 2 вересня перший заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмила Каратраєва.
«До першого вересня стовідсотково завершено призначення субсидій за зверненнями громадян, які надійшли до органів соціального захисту населення з 1 травня, та перерахованих автоматичн. згідно діючих справ. В результаті проведеної роботи, Вінниччина займає друге місце серед областей України»,- зазначила вона.
За словами посадовця, на сьогоднішній день кількість сімей, яким призначено житлові субсидії за спрощеним порядком становить 167 400 .
Вона також зазначила, що в призначенні субсидій відмовлено 364 сім’ям. Підставою відмов є придбання товарів вартістю понад 50 тисяч гривень, або проживання без реєстрації.
Людмила Каратаєва також наголосила, що громадянам, які отримали повідомлення про призначення житлової субсидії з нульовою ставкою, з настанням опалювального періоду, субсидія буде призначена без їх звернень.
«З жовтня нас очікує другий етап зазначеної роботи, не менш відповідальний. Відділеннями «Укрпошти» та Центром муніципальних систем управління по місту Вінниця забезпечено доставку нових бланків Заяв та Декларацій. Зокрема, Укрпоштою доставлено 543 тисячі одиниць, що становить 83 відсотки; по місту Вінниця 103 тисячі, - це 100 відсотків»,- повідомила перший заступник директора Департаменту соціальної політики ОДА.

Згідно прогнозованих показників Мінсоцполітики кількість одержувачів житлових субсидій у нашій області має становити 195 тисяч сімей.
Особливу увагу Людмила Каратаєва звернула на питання відміни громадянам права на пільги, в тому числі з оплати житлово-комунальних послуг ( у зв’язку з введенням в дію постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015р. № 389), якою затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, і який вступив в дію з 1 липня поточного року. На сьогодні кількість таких пільговиків становить майже 27 тисяч. Ще стільки ж справ знаходиться на доопрацюванні, тобто ведеться збір інформації стосовно сукупного доходу. В основному - це працюючі пенсіонери.
З метою забезпечення виконання доручень Кабінету Міністрів України Людмила Каратаєва закликала відповідальних осіб на місцях:

-активізувати роботу щодо електронного обміну інформацією управлінь соціального захисту з підприємствами-надавачами послуг

- сприяти продовженню цілеспрямованої інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання житлових субсидій населенню за спрощеним порядком з урахуванням останніх змін у нормативно-правових актах.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь